Leyla Halid: Yaşasın Filistin, yaşasın Kürdistan

Leyla Halid: Yaşasın Filistin, yaşasın Kürdistan
'Suriye halkları Erdoğan'a karşı başarı kazanacak.'

HDP 4'üncü Büyük Kongresi'ne uluslararası alandan katılan siyasi parti temsilcileri iktidara "insan haklarına saygılı olma", "siyasi tutsakları serbest bırakma" ve "İmralı kapılarını çalın, müzakerelere başlama" çağrısı yaptı.
 
HDP 4'üncü Büyük Kongresi’ne uluslararası alandan gelen katılımcılar kısa konuşmalar yaptı. Kürsüye ilik olarak çıkan Avrupa Sosyalist Partisi ve İsveç Sosyal Demokrat Partisi adına Kadir Kasırga, "Bu coğrafyada siyaset yapmanın ne kadar zor olduğunu, en yüksek değerlerinizle bedeller ödeyen sizleri selamlıyoruz. Bugün zindanlarda, demir parmaklıklar arkasında rehin tutulan Sayın Demirtaş ve Yüksekdağ'ı binlerce kez selamlıyoruz. Buradan yeniden belirtmek isteriz ki Demirtaş ve Yüksekdağ’ın davalarının takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.
 
Kasırga, "Bu coğrafya çok kan gördü. Katliamlar gördü. Buradan saraydakilere, Ankara'dakilere çağrı yapıyoruz, İmralı’nın kapılarını çalın ve barış müzakerelerine başlayın" çağrısı yaptı.
 
KOX: SİYASİ TUTSAKLARI SERBEST BIRAKIN
 
AKPM Birleşik Avrupa Sol Grubu Başkanı Tiny Kox, "Bu toplantıda o kadar evimde hissediyorum ki. Benim için ve Avrupa solunda mücadele eden arkadaşlarım için sizler büyük bir ilham kaynağısınız. Verdiğiniz mücadele ve attığınız her bir adım bizlerle birlikte olan insanlar tarafından çok iyi bilinmekte ve el üstünde tutulmaktadır. Sizin mücadeleniz bizim mücadelemizdir. Uluslararası dayanışmanın kıymetini bizler de biliyoruz. Üzerindeki baskılar ne kadar ağır olursa olsun geri adım atmayacağınızı biliyorum ve bu mesajınızı geri döndüğümde yoldaşlarıma bildireceğiz. Eş Genel Başkanlarınız Sayın Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, bugün bizlerle bir arada olmak yerine hapistedirler. Kendilerine selamlarımı gönderiyorum. Türk yetkililere sesleniyorum bütün siyasi tutsakları serbest bırakın hem de hemen" ifadelerini kullandı.
 
Kox, şöyle devam etti: "Avrupa Solunun temsilcisi olarak Erdoğan ve Türk yetkililere sesleniyorum AB üyesi olmak istiyorsanız bunun bir bedeli vardır. Eğer üye olmak istiyorsanız sorumluluklarınızı yerine getirin. Sayın Başkan beni duyuyor musunuz bilmiyorum ama yurttaşlarınıza sivil topluma sendikalara siyasi partilere kulak verin. Sorunlarınızı demokratik yollarla çözün ve her bir yurttaşın hakkını tam olarak tesis edin. Avrupa Solu olarak sizlerle dayanışmada kalmaya devam edeceğiz. Yaşasın uluslararası dayanışma sizin mücadeleniz bizim mücadelemizdir."
 
LACALLE: ZİNDANDAKİ KADINLARI SELAMLIYORUM
 
Avrupa O¨zgu¨r I·ttifakı (EFA) Bas¸kanı Lorena Lopez de Lacalle, şunları ifade etti: "Ben Avrupa Özgürlükçü Parti'nin başkanıyım. 19 Avrupa ülkesinden 46 partiyi temsilen buradayım. İnsanların kendi geleceklerini tayin edebilmeleri için mücadele eden bir partiyiz. Galiçya’dan Korsika’dan selamlar getirdim. Bask’tan selamlar getirdim. Benim ilk sözüm bu partinin kadınlarına olacak. Sizlerin zor zamanlardaki cesaretinizi, özellikle zindanlardaki kadınları selamlıyorum. Hem siyasi hem aktivist oldukları hem de kadın oldukları için. Arkadaşımız Leyla Güven şahsında sizin kararlılığınızı ve direnişinizi selamlıyoruz."
 
HALİD: YAŞASIN FİLİSTİN YAŞASIN KÜRDİSTAN
 
FHKC Politbüro Üyesi Leyla Halid alkışlarla kürsüye çıktı. Halid, şunları söyledi: "Bu kürsüden ikinci defa sizlere sesleniyorum. Yaşamımda gördüğüm en heyecanlı anı yaşıyorum. Halklarımız partinizi kucaklamış, halklarımız partisini yükselterek götürüyor. Taban ve yönetim olarak bir arada olmanız büyük bir mesele. Siyonizm ve ABD işgal güçleri tarafından işgal edilmiş Filistin halkından sizlere selam getirdim. Filistin zindanlarında esir olan yoldaşlardan cezaevlerinizde direnen yoldaşlarınıza selamlar getirdim. Ahmet Saadet’ten Demirtaş’a, Kışanak’a selamlar getirdim. İsrail Zindanlarında yatmakta olan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) üyesi milletvekili Halide Cerrar'dan İmralı'daki Öcalan'a selamlar getirdim. Bizler hep birlikte siyonizme, emperyalizme, gericiliğe karşı mücadele ediyoruz. Dünyanın polisliğini yapmakta olan ABD başkanı Trump Filistinlilere yönelik yeni bir proje sunmuştur. Bunların hala topraklarımızı nasıl işgal ettiklerini gayet iyi biliyorsunuz. Aslında bu, Filistin davasının tasfiyesi projesidir. Biz buradan Trump ve Netanyahu’ya sesleniyoruz. Bu proje asla hayta geçirilemeyecek, buna izin vermeyeceğiz. Hep beraber uluslararası devletlerin terörizmi ile karşı karşıyayız. Türkiye ordusunun Suriye’de ne işi var. Çocuklarımız ölüyor. Size adınızla da söylüyorum: Suriye halkları Erdoğan'a karşı başarı kazanacak. Yaşasın Filistin, Yaşasın Kürdistan."
 
HABESHİ: UÇAK KAÇIRILDIĞINDA BU KADAR HEYECANLANMAMIŞTIM
 
Mısır Sosyalist Halk I·ttifakı Partisi Dıs¸ I·lis¸kiler Sorumlusu Mamdouh Habeshi, "Bizler Mısır’da toplandığımız ve kutlamalarını yaptığımız geçmiş halk hareketlerinden sonra bu görüntüyü görmek beni çok mutlu ediyor. Mısır’da her alanda bir nevi sıkıyönetim yaşıyoruz. Bu diktatörlüklerin neyi yansıttığını siz çok iyi biliyorsunuz. Emperyalist sistemin birer yansımaları olarak geliyorlar. Siz HDP olarak bu emperyalizm ile mücadele yolunu seçtiniz. Yolunuz açık olsun" dedi.

Öne Çıkanlar