Melih Gökçek'in hesap hareketlerinin incelenmesi mümkün değil

Melih Gökçek'in hesap hareketlerinin incelenmesi mümkün değil
Ankara 27. Asliye Hukuk Mahkemesi, Melik Gökçek'in hesaplarının incelenmesinden vazgeçti.

Eski Devlet Bakanı MHP'li Gürcan Dağdaş'ın Gülen cemaati üyesi ve organize suç örgütü olarak nitelediği eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Melih Gökçek ile aralarında devam eden davada, Gökçek'in hesaplarının incelenmesinden 'mümkün olmadığı' için vazgeçildi.

Gökçek'in Dağdaş'ın ifadeleri nedeniyle toplamda 60 bin TL tazminat istenen iki ayrı dava açmıştı. Cumhuriyet'ten Alican uludağ'ın haberine göre, Ankara 27. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde süren davada Dağdaş, Gökçek'in kamu görevinden doğan geliri ile mal varlığı arasındaki farka dikkat çekmişti.

Dağdaş'ın beyanı üzerine, Kasım 2019’da görülen duruşmada mahkeme, Gökçek’in, ilk belediye başkanı seçildikten sonraki (27 Mart 1994) taşınmazların, üzerine kayıtlı tapu kayıtlarının sorulmasına, ilk belediye başkanlığı seçildiği dönemde bildirdiği mal beyanının istenmesine" karar verdi. 

MAHKEME KARARINDAN VAZGEÇTİ

5 Mart'ta görülen ikinci duruşmada ise mahkeme kararından vazgeçti. Yargıç Bayram Gökhan, mahkeme imkânıyla davacının belediye başkanı seçildiğinden itaberen hesap hareketlerinin incelenmesinin mümkün bulunmadığını, bu araştırmanın bir ceza davasında mali şube tarafından genişçe ve uzman bir ekiple yapılmasının mükün olduğunu belirtti.

Mahkeme, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü TAKBİS sistemi üzerinden Gökçek’in ilk belediye başkanı seçildiği tarihten itibaren edindiği taşınmaz mal varlığının mahkeme kalemi tarafından çıkarılmasına ve taranmadan kasada muhafaza edilmesine karar verdi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar