Mezopotamya Kültür Merkezi binası zorla tahliye edilecek

Mezopotamya Kültür Merkezi binası zorla tahliye edilecek
Mezopotamya Kültür Merkezi, binanın yarın zorla tahliye edileceğinin kendilerine bildirildiğini duyurdu.

Mezopotamya Kültür Merkezi’nin (MKM), 18 yıldır hizmet verdiği Beyoğlu’ndaki binası boşaltılıyor. 2019 yılı içinde sözleşmeleri olmasına rağmen kiracılara bilgilendirme yapılmadan bina Vakıflar Müdürlüğü tarafından 3 kez ihaleye çıkarıldı. Farklı şekilde ihaleden haberdar olan ve 3 kez girdikleri ihaleden 2'sini kazanan MKM yetkilileri, Vakıflar Müdürlüğü'nün "Yeterli rekabet oluşmadı" gerekçesiyle ihaleleri iptal ettiğini söyledi. 

Kültür merkezine son olarak gönderilen yazıda binanın yarın zorla tahliye edileceği iletildi. Mezopotamya Kültür Merkezi’nden yapılan açıklamada zorla tahliye kararını protesto etmek için basın açıklaması yapacağı duyuruldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Vakıflar müdürlüğünün hukuksuzca kurumumuzun bulunduğu binanın ihalesini 2 kez kazanmamıza rağmen iptal etmesini kabul etmiyoruz. 20 Ağustos Perşembe gününe kadar tahliye etmemiz için süre tanıdıklarını belirten vakiflar müdürlüğü kurumumuzun binasını yarın zorla tahliye edeceklerini bildirdi. Buna karşı sessiz kalmayacağız, yarın saat 12.00'de MKM binası önünde bu hukuksuzluğu protesto etmek için basın açıklaması düzenlenecektir."

 MKM çalışanı Ferit Elalmış, Vakıflar Müdürlüğü'nün binayı AKP'li Beyoğlu Belediyesi'ne vermek istediğini belirterek  "Binayı Beyoğlu Belediyesi istiyor. Bina Beyoğlu Kaymakamlığı'na devredildi. Dolayısıyla Kaymakamlık bir an önce boşaltılmasını istiyor ve Beyoğlu Belediyesine tahsil edilecektir" demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar