'Piyasalar dot-com döneminden bile daha çılgın'

'Piyasalar dot-com döneminden bile daha çılgın'
Amerikalı milyarder yatırımcı Charlie Munger, piyasaların 90’ların sonundaki dot-com döneminden bile daha çılgın olduğunu söyledi.

Berkshire Hathaway’in Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Amerikalı milyarder yatırımcı Charlie Munger, Çin hükümetinin kripto paraları yasaklama kararını destekledi.

Munger, ABD’yi ve diğer İngilizce konuşan ülkeleri Çin’in yaklaşımını takip etmedikleri için azarladı:

Bence Çinliler doğru kararı verdi, bu da onları basitçe yasaklamak. Ülkem, İngilizce konuşan medeniyet, yanlış karar verdi.

Bilindiği üzere SEC Başkanı Gary Gensler ve Fed Başkanı Jerome Powell, kısa süre önce ABD’nin kripto para birimlerini yasaklayarak Çin’in davasını takip etme planı olmadığını söylemişti.

98 yaşındaki yatırımcı, kripto para birimlerinin asla yaratılmamış olmasını dilerken, portföyünün bir parçası olmayacaklarını vurguluyor.

Asla kripto para almayacağım. Keşke bunlar hiç icat edilmemiş olsaydı.

Munger, kripto para birimi ihraççılarının yalnızca kendi bencil çıkarları tarafından yönlendirildiğine inanıyor. Ayrıca, piyasanın şu anki durumuyla ilgili olarak ise, 90’ların sonundaki dot-com çılgınlığından bile daha çılgın olduğuna vurgu yaptı:

"Bence dot com patlaması, değerlemeler açısından şu an sahip olduğumuzdan bile daha çılgıncaydı. Ama genel olarak, bu dönemi dot-com döneminden bile daha çılgın buluyorum."

Şubat ayının sonlarında Munger, Bitcoin ve Tesla‘yı "bit ve pire" ile karşılaştırmıştı.

Berkshire Hathaway’in CEO’su Warren Buffett da, Bitcoin’in sıfır değerine sahip olduğuna inanan sert bir kripto eleştirmeni olarak da biliniyor. Şubat 2019’da blockchain’in önemli olduğunu söyledi:

"Ustacadır ve blok zinciri önemlidir. Ancak Bitcoin’in benzersiz bir değeri yoktur, hiçbir şey üretmez. Bütün gün ona bakabilirsiniz ve küçük Bitcoin’ler ya da onun gibi bir şey gelmez. Temelde bir yanılsamadır." (Trendkoin)

Öne Çıkanlar