Rudaw: TSK bombardımanında en az 8 kişi öldü

Rudaw: TSK bombardımanında en az 8 kişi öldü
Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Zaho kırsalında düzenlenen bombardımanda en az 8 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Zaho kenti TSK tarafından düzenlenen saldırıda en az 8 sivil öldü, 20'ye yakın sivil de yaralandı. 

Rudaw'da yer alan habere göre Derkar kasabasına bağlı Perex köyü öğlen saatlerinde havan topları ile bombardıman düzenlendi. Rudaw’a konuşan Zaho Kaymakamı Muşir Beşir, saldırıda 8 kişinin öldüğünü, 23 kişinin de yaralandığını söyledi. Zaho Turizm Direktörü Çiya Amin de ölenlerin tamamının, Bağdat'tan gelen turistler olduğunu söyledi. 

Associated Press'te yer alan haberde ise bölgeye hava saldırısı düzenlendiği belirtildi. Yerel Kürt kaynaklara dayanılarak verilen haberde ölü sayısı 8, yaralı sayısı da 20 olarak duyuruldu. 

Ajansa konuşan bölge valisi Muşir Muhammed, ölenlerin tamamının, bölgedeki mesire yerine gelen Irak vatandaşları olduğunu söyledi. 

Saldırı sonrasında Irak merkezi yönetimi de harekete geçti. Başbakan Mustafa Kazimi saldırı sonrası incelemelerde bulunmak üzere Duhok’a bir heyet gönderdi. Kazimi’nin görevlendirdiği heyette Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile üst düzey güvenlik yetkilileri yer alıyor.

MESUD BARZANİ: İŞBİRLİĞİ ZAMANI GELMİŞTİR

Kürdistan Bölgesel Yönetimi eski başkanı Mesud Barzani, TSK’nin Zaho’daki bombardımanına dair yaptığı açıklamada "Bu tür felaket ve suçlara karşı ciddi ve kalıcı bir çözüm için Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Irak Federal Hükümeti’nin işbirliği yapmasının zamanı gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ne yazık ki elimizdeki bilgilere göre Zaho’nun Perex bölgesinde masum siviller şehit olmuş ve bazıları da yaralanmıştı. Bu suçu şiddetle kınıyoruz ve şehit ailelerine başsağlığında bulunuyoruz.

Hangi taraf olursa olsun masum sivillerin şehit edilmesi ve yaralanması bir suçtur ve kabul edilemez. Bu tür olayların tekrarlanmaması için bir sınır konulmalı ve vatandaşlarımız taraflar arasındaki çatışmalara kurban olmamalıdır.

Bu tür felaket ve suçlara karşı ciddi ve kalıcı bir çözüm için Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Irak Federal Hükümeti’nin işbirliği yapmasının zamanı gelmiştir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar