'Salgın döneminde de eğitimde eşitsizlikler devam etti'

'Salgın döneminde de eğitimde eşitsizlikler devam etti'
Eğitim Sen Genel Başkanı Aydoğan, 'MEB uzaktan eğitimi yüz yüze eğitimle eşitlemeye çalışıyor' dedi.

ARTI GERÇEK - Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, bugün Artı TV'de yayınlanan Söz Sırası programının konuğuydu. Aydoğan, "MEB uzaktan eğitimi yüz yüze eğitimle eşitlemeye çalışıyor" dedi.

Feray Aytekin Aydoğan özetle şöyle kouştu: "Öğrencilerimizin yüzyüze eğitimde yaşadığı eşitsizlik uzaktan eğitimle daha da derinleşti Öğremciler arasında ciddi eşitsizlikler yaşandı ve bu eşitsizlikler sürüyor. Özel okul öğrencilerine kendi okullarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı da uzaktan eğitim desteği sundu. Yoksul öğrenciler uzaktan eğitim için bilgisayar, tablet gibi araçlardan hala yoksun bırakılmaktadırl.

Öğrencilerimizin yüz yüze eğitimde yaşadığı eşitsizlik uzaktan eğitimde de devam etti. Ders sunumlarında ve içeriklerinde anadilde eğitim hakkı esas alınmamıştır. Göçmen çocuklar, tarım işçisi ailelerin çocukları uzaktan eğitime neredeyse hiç ulaşamamıştır. Eğitimin pekçok aşamasında ciddi eşit eşitsizlikler yaşamaya devam ediyoruz. Bu yıl yapılacak olan bursluluk, LYS ve YGS sınavlarına öğrencilerimiz uzaktan eğitim aracılığıyla hazırlanmak zorunda kaldılar.

Sınavların Haziran'da yapılması kararı ısrarla sürdürülmektedir.  Öğrencilerin velilerin ve öğretmenlerin sınavlarla ilgili sağlık kaygıları devam etmektedir.

Bir bilim kurulu sınavları planlanmalıdır, asıl olan öğrencilerin, öğretmenlerin ve bütün eğitim camiasının sağlığıdır. Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitimi yüzyüze eğitimle eşitlemeye çalışan bir algı yaratmaya çalışmaktadır.

Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim uygulamasına öğrencilerin ihtiyacını gözeten bir anlayışla ele almamaktadır. Öğretmenler üzerinde mobing uygulamaktadır.

Eğitim yöneticileri aracılığıyla okul iletişim grupları kullanılarak öğretmenlere eba'yı sık kullanmaları noktasına baskı uygulanmaktadır.

Öğretmenleri Eba üzerinden puana tabi tutan bu anlayışı reddediyoruz. Kimi internet siteleri daha fazla puan alma noktasında yöntem önerilerinde bulunmaya başlamıştır. Uzaktan eğitim ve teknoloji  temelli uygulamalar eğitim sürecinin ancak çok küçük bir parçası olabilir.

Hukuksuzca ihraç edilen arkadaşlarımızın salgın döneminde mesleklerine iade sürecinin işlemez hale getirilmesi ile yaşatılan hukuksuzluk daha da derinleştilmiştir.

Anayasa Mahkemesi kararına rağmen barış akademisyeni arkadaşlarımız hala görevlerine iade edilmemektedir. Asgari ücretin altında çalıştırılan ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler yönünden haksızlıklar hala sürdürülmektedir.

Salgın döneminde de fiili  vehukuki mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız."

Öne Çıkanlar