Şam, 'Hakan Fidan-Ali Mamluk Moskova'da buluştu' iddiasını yalanladı

Şam, 'Hakan Fidan-Ali Mamluk Moskova'da buluştu' iddiasını yalanladı
Suriye'de Baas Partis’nin yayın organı olan El-Baas gazetesi Cumartesi günü yaptığı haberde Moskova'da Suriye-Türkiye görüşmesi yapıldığına dair iddiaların aslı olmadığını söyledi.

El-Baas gazetesi, kaynaklarına dayandırdığı haberde, "Moskova'nın Tümgeneral Ali Mamlouk ve Hakan Fidan başkanlığındaki bir Türk-Suriye güvenlik toplantısına ev sahipliği yaptığına dair bazı internet sitelerinde ve sosyal medya sayfalarında dolaşan her şey yanlış bilgidir ve doğru değildir" denildi.

North Press Agency’den Selman al-Harbi’nin haberine göre, Arap medyası web siteleri, Rusya'nın başkenti Moskova'da Suriye hükümeti ile Türkiye arasında yalnızca güvenlik ve bilgi paylaşımı konularını ele alan bir "istihbarat toplantısı" yapıldığını iddia etmişti.

6 Nisan'da Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, Şam ile Ankara arasındaki ilişkilerin yeniden kurulmasıyla ilgili olarak dolaşan iddiaları yalanladı.

Hükümete yakın el-Vatan gazetesi, "Hürriyet gazetesinin Suriye-Türkiye görüşmesi hakkında verdiği haber, Türkiye'nin cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken skandal bir medya propagandasından başka bir şey değil" yorumunda bulundu.

Al-Watan'a göre Şam, "Türkiye ile herhangi bir diyalog, Suriye topraklarında yasadışı olarak bulunan tüm güçlerini geri çekmenin yanı sıra teröristlere verdiği desteği ve Suriyelilere yönelik tekrarlanan ihlallerini sona erdirmeye bağlı" görüşünden geri adım atmadı.

Öne Çıkanlar