Şengal’de halk yollara barikat kurdu: KDP geri çekildi

Şengal’de halk yollara barikat kurdu: KDP geri çekildi
KDP ve Irak askerlerin Şengal’e girmek istemesi üzerine halk alanlara çıktı.

Şengal Özerk Yönetimi’nin Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Şengal’e yönelik silahlı müdahale hazırlığının olduğunu açıklamasının ardından sabah saatlerinde KDP ve Irak’a bağlı askeri güçler Şengal’e girmek istedi.

KDP güçlerinin Şengal’e girmelerine karşı halk sokak ve caddelerde toplanarak, oturma eylemi başlattı. Özerk Yönetim dün yaptığı açıklamada, olası bir KDP müdahalesine karşı direneceklerini ve güvenlik önlemlerini alacaklarını duyurmuştu. Halk, Şengal’e çıkan tüm ana yolları trafiğe kapatarak, yollarda barikat kurdu.

Rojnews'in aktardığına göre, sabah saatlerinden itibaren Şengal çevresinde KDP ve Irak askeri hareketliliği yaşandı. Şengal halkı, KDP’nin girişimleri üzerine alanlara çıkarak, askeri güçlerin geçişine izin vermedi.

Irak güçleri de Şengal’in birçok bölgesine konuşlandırıldı. Federe Kürdistan Bölgesi ile Şengal arasındaki ana caddelerde toplanan halk, araçların geçişini engellemek için barikat kurdu. Tirbika yolundan Rabia’ya ve Sinunê’ye geçen yolda yine Borik’ta çok sayıda Şengalli bir araya gelerek, KDP ve Irak ordusunu protesto etti.

Qasim Şeşo’nun KDP’ye bağlı güçleri de hareket halinde olduğu ve Şerfedîn Mezarlığı etrafına toplandığı belirtildi.

KDP ÇEKİLDİ

Halk direnişi sonucunda, KDP güçleri bölgeden çekildi. Bunun üzerine halk Şengal'de uzun araç konvoyları oluşturarak, KDP güçlerinin geri çekilmesini kutladı. 

Öne Çıkanlar