Süleyman Çarnewa Almanya turnesinde

Süleyman Çarnewa Almanya turnesinde
İlk konser bu cumartesi Essen Katakomben Theather'da olacak.

Süleyman Çarnewa Almanya'da bir dizi konser vermeye hazırlanıyor. İlk konser bu Cumartesi Essen Katakomben Theather'da olacak. 

Sırasıyla Köln, Krefeld, Berlin, Nürnberg, Hamburg ve Münihte konserler verecek olan sanaçıya tiyatro oyuncusu Kewe de özel konuk olarak Stand Up gösterisiyle eşlik edecek.

Kavalda Metin Yılmaz, bağlamada Eren Üren, klasik gitarda Koray Sari, bas gitarda Apo Şakar, percussionda Hogir Göregen yer alacak.

Yaklaşık 20 yıldır ülkesine dönemeyen sanatçı Kürt müziğini batı toplumlarına tanıtmanın gayreti içinde olup bu içerikteki uluslararasi etkinlik ve festivallerde yer almaktadır.

90'lı yılların önde gelen gruplarından Koma Amed'de uzun yıllar müzik yapan sanatçı, 2000 yılında beş arkadaşıyla birlikte Çar Newa'yı kurmuş, Çar Newa'nın 2012'de müzikal çalımasını durdurmasıyla Süleyman Çarnewa olarak sanatsal çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca sanatçının geleneksel Kürt ezgilerinin çağdaş yorumu, yeni söz ve bestelerden oluşan albüm çalışması devam ediyor.

KEWÉ (Yıldız Gültekin) 

Mezopotamya Kültür Merkezi'nde tiyatro yaşamına başlayan oyuncu, Jiyana Nu tiyatro grubunun kurucularından olup, Kürt tiyatrosunun ilk kadın sanatçısı unvanına sahiptir. Uzun yıllar drama dalında çeşitli karekterleri oynayan sanatçı, Roj TV'de yaptığı 'KEWÉ' tiplemesiyle beğeni toplamıştır.

İki kardeş sanatçının sanat severlerle buluşması Avrupa'da devam edecek. (KÜLTÜR-SANAT SERVİSİ)

Öne Çıkanlar