Tanzim Market zinciri işçilerin alacaklarını vermeden konkordato ilan etti

Tanzim Market zinciri işçilerin alacaklarını vermeden konkordato ilan etti
Mağaza Market-Sen, Tanzim Market'in İstanbul’daki 37 şubesini hızla boşaltarak kapattığını, İstanbul Kağıthane’de bulunan şirket merkezini ise Yalova’ya taşıdığı aktardı.

Dost Mağazacılık Anonim Şirketi bünyesinde 2020 yılında ilk mağazalarını açan Tanzim Market zinciri, işçilerin en az 2 aylık ücretini ve haklarını ödemeden konkordato ilan etti. Duruma ilişkin yazılı açıklama yapan Mağaza Market Sendikası (Mağaza Market-Sen), Tanzim Market'in İstanbul’daki 37 şubesini hızla boşaltarak kapattığını, İstanbul Kağıthane’de bulunan şirket merkezini ise Yalova’ya taşıdığı aktardı. Sendika, şirketin ellindeki taşınmaz malları devrettiği ve sonrasında konkordato ilan ettiğini paylaştı.  

HUKUKİ SÜREÇ

Açıklamada hukuki işlemlerin başlatılacağına işaret edilerek, şu ifadelere yer verildi: "1 Aralık’ta Yalova’da gerçekleşecek Tanzim Market’in konkordato davasını da takip edeceğiz. Konkordato ilan eden şirketlerin işçileri için İŞKUR’dan alınacak ödeneğin bir an önce işçilere ulaştırılması için gerekli adımları atacağız. Dün Kayı İnşaat, bugün Tanzim Market. Sektörler değişse de ekonomik krizde işçilerin karşı karşıya kaldığı tehdit aynıdır. Batık şirketlerin ardından işçi alacaklarını korumak devletin ve ilgili bakanlıkların birinci görevidir." (MA)

Öne Çıkanlar