Tecavüz faili mahkemeye çıkarılmadan tahliye edildi

Tecavüz faili mahkemeye çıkarılmadan tahliye edildi
Datça'da tecavüz faili Orçun G. isimli erkek, mahkemeye çıkarılmadan tahliye edildi.

Muğla'nın Datça ilçesi Mesudiye Mahallesi'nde 2 ay önce bir kadına tecavüz eden Orçun G. isimli erkek ilk duruşması dahi yapılmadan adli kontol şartıyla tahliye edildi. Buna karşı Datça Kadın Platformu ve Datça Kent Konseyi Kadın Meclisi, Datça Adliyesi önünde eylem yaparak açıklama yaptı. Failin hangi gerekçe ile tahliye edildiği ise öğrenilemedi.

KADINLARDAN EYLEM

Kadınlar yaptığı açıklamada, güç ve erkin kötüye kullanımının şiddet olduğunu belirterek, "Kadına karşı şiddet ise eril dünyanın bir göstergesidir. Kabul etmiyoruz! Kadına karşı her türlü şiddetin her zaman karşısındayız!Ama özellikle kadına karşı cinsel şiddeti meşrulaştırmak, olağan hale dönüştürmek, cezasız bırakmak hatta ödüllendirmek asla ama asla kabul edilemez" dedi.

'KABUL ETMİYORUZ'

"Erkeğin sırtı sıvazlanır gibi, cinsel şiddet faillerini cesaretlendiren kararları kabul etmiyoruz" diyen kadınlar şunları ifade etti: "Bizler, bu devletin bir hukuk devleti olduğunu hissetmek ve görmek istiyoruz!Hatırlatalım! Cinsel şiddete maruz bırakılan kadın arkadaşımızın beyanı esastır! Onarıcı, iyileştirici ve adalet duygusunu tahsis eden bir yaklaşım olmadıkça gerçek değil erkek adalet olur. Biz inatla, ısrarla, umutla gerçek adalet talep ediyoruz. Onarıcı adalet istiyoruz! Benzer bir olayın tekrarlanmaması için garanti istiyoruz! Cinsel şiddete maruz bırakılan kadın arkadaşımızın yanındayız."

Kadınlar, hem sanal medya hesaplarında hem de Pazartesi günü kitlesel eylem yapacaklarını duyurdu. (MA)

Öne Çıkanlar