Timothy Ash: Erdoğan'ın politikaları Türkiye'yi son hızla buzdağına götürüyor, endişeliyim

Timothy Ash: Erdoğan'ın politikaları Türkiye'yi son hızla buzdağına götürüyor, endişeliyim
Türkiye ekonomisine dair yorumlarıyla tanınan yatırım uzmanı Ash, TL'deki değer kaybını yorumladı: Erdoğan ülke ekonomisini son hızla bir buzdağına doğru götürüyor. Gerçekten endişeliyim...

Londra merkezli uluslararası yatırım kuruluşu Bluebay Portföy Yönetimi'nden yatırım uzmanı Timothy Ash, TL'nin döviz karşısında yaşadığı değer kaybına ilişkin değerlendirmesinde, "Türkiye'nin son hızla bir buzdağına doğru ilerlediği" yorumunu yaptı.

"Türkiye için gerçekten endişeliyim" diyen Ash, sorunun 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çevresinde rasyonel olan çok az ekonomi danışmanı bulunmasından kaynaklandığını' belirtti. Ash, birçok kişinin olası sermaye kontrollerinden söz ettiğini de öne sürdü.

İLK 10 YILDAKİ MUCİZE ERDOĞAN'I KONTROL ALTINDA TUTANLAR SAYESİNDE YAŞANDI

Türkiye ekonomisine dair yorumlarıyla tanınan yatırım uzmanı, Twitter'dan şu paylaşımları yaptı:

"Erdoğan iktidardaki ilk 10 yılında AKP liderliğindeki bir ekonomik mucizenin başındaydı - fakat bu, IMF programı, Derviş, Serdengeçti ve onu kontrol altında tutan Babacan, Şimşek, Ağbal, Yılmaz gibi isimler sayesinde yaşandı.

İkinci 10 yılında bu mucize çözüldü ve Türkiye şimdi kayalıklara doğru ve hızlı bir şekilde ilerliyor çünkü Erdoğan'ın etrafında sıradışı içgüdülerini yumuşatmak adına çok az (Elvan'ı saymazsak belki hiç) rasyonel ekonomi danışmanı var. Şu an Türkiye için gerçekten endişeliyim.

Döviz erimesi (ki bu bir şekilde yaşanıyor) ve enflasyonda büyük bir artış riski var ve ayrıca para tabanı istikrarından endişeliyim. Sonrasında da sistemik bir krize geliyoruz."

KRAL ÇIPLAK, ETRAFINDA GERÇEĞİ SÖYLEYECEK KİMSE KALMADI

Bir diğer paylaşımında "Erdoğan'ı dizginsiz bir halde görüyoruz" diyen Ash şöyle devam etti:

"Kral Çıplak, etrafında gerçeği - politikalarının ülke ekonomisini son hızla bir buzdağına doğru götürdüğünü- güçlü bir şekilde söyleyecek kimse kalmadı. Feci ekonomi politikaları ayarları."

Ash, 'birçok kişinin sermaye kontrolleri beklediğini' de öne sürerek bunu kaygı verici bulduğunu belirtti; "AKP'nin bunu tercih edeceğini hiç düşünmezdim zira iş dünyasından kendi seçmen tabanı için yıkıcı olur" yorumu yaptı.

Öne Çıkanlar