Turgay Yıldız son yolculuğuna uğurlandı

Turgay Yıldız son yolculuğuna uğurlandı
Tiyatrocu ve ARTI TV programcısı Turgay Yıldız, bugün ailesi ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Seda TAŞKIN 


ARTI GERÇEK- Kalp spazmı geçiren ve Ankara’da yoğun bakımda tedavi gören 56 yaşındaki tiyatro oyuncusu Turgay Yıldız, dün sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Tiyatrocu ve ARTI TV programcısı Yıldız için Karşıyaka Camii'nde düzenlenen cenaze törenine aile yakınları, sanatçı dostları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı. Cenaze törenine siyasetçiler ve Sivil Toplum Örgütleri (STK) tarafından çok sayıda çelenk gönderildi. Yıldız'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

KAFTANCIOĞLU: TURGAY YILDIZ'IN HAYALLERİNİ YAŞATMAK BİZLERE KALDI

Törende konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yıldız için şunları söyledi:

"Öncelikle hepimizin başı sağ olsun. Turgay Yıldız hakikaten derdi olan bir sanatçıydı. Ama bu derdi kendisiyle ilgili bir dert değildi. Toplumsal derdi olan ve toplum için olan derdini korkmadan, cesaretle haykıran bir sanatçımızdı. Ne yazık ki gencecik kalbi bu kadar çok derde dayanmadı. Hem sanat camiası, hem de hepimiz çok şey kaybettik. Turgay Yıldız'ın hayallerini yaşatmak hepimizin sorumluluğu olarak bizlere kaldı. Söz bitiyor kimi zamanlarda, başımız sağ olsun."

Tiyatro sanatçısı Turgay Yıldız, yaklaşık bir ay önce İstanbul'da geçirdiği kalp spazmı sonucu Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınmıştı. Yıldız, bir süre sonra ailesinin yaşadığı Ankara'ya sevk edilmişti. Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavisi devam eden Yıldız, dün sabah geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar