Vaka artışının ardından Coronavirus Bilim Kurulu toplanıyor

Vaka artışının ardından Coronavirus Bilim Kurulu toplanıyor
Vaka artışı ve hastaların durumunun ele alınacağı toplantıda, tanı ile tedavi konusunda dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmelerin değerlendirilmesi bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı kurulan Coronavirus Bilim Kurulu vaka sayılarındaki artış ve tedavisi süren hastalarla ilgili değerlendirmeler için bugün toplanıyor.

Video konferans yöntemiyle yapılacak toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın saat 19.00'da basın açıklaması yapması bekleniyor.

‘NORMALLEŞME’ SONRASINDAKİ VAKA ARTIŞI ELE ALINACAK

Hükümetin uyarılara rağmen hızlıca devreye soktuğu "normalleşme" adımları sonrası vaka sayısındaki hızlı artış yaşanması sonucu Bilim Kurulu söz konusu durumu masaya yatıracak. Ayrıca hastaların durumunun ele alınacağı toplantıda, tanı ile tedavi konusunda dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmelerin de değerlendirilmesi bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı'nın dün akşam açıkladığı günlük Coronavirus bilgilendirme tablosuna göre, son 24 saatte 17 kişi yaşamını yitirdi, 1015 kişi iyileşti, 1467 kişiye Covid-19 tanısı konuldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar