WSJ: Suudi Prens Selman, Erdoğan'dan Kaşıkçı cinayetiyle ilgili söz istedi

WSJ: Suudi Prens Selman, Erdoğan'dan Kaşıkçı cinayetiyle ilgili söz istedi
WSJ, Katar'ın Erdoğan ile Selman'ı bir araya getirmeye çalıştığını yazdı. Prensin Erdoğan'dan 'Kaşıkçı cinayetine bir daha değinmeyeceğine dair söz istediği iddia edildi.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ), Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki görüşmelerin ardından Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında bir iddiada bulundu. WSJ, Katar’a giden Erdoğan ve aralarının açık olduğu bilinen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman’ın neredeyse görüşeceğini fakat programlarının uyuşmadığını yazdı.

‘KATAR, SELMAN VE ERDOĞAN’IN GÖRÜŞMESİ İÇİN UĞRAŞIYOR’

Katar yönetiminin Suudi Arabistan ile Türkiye arasında arabuluculuk yaptığını aktaran gazete, "Katar’ın Suudi Arabistan ve Türkiye’yi bir araya getirme çabalarını yakından bilen kişiler, daha önce görüşmesi hayal bile edilemeyen Selman ve Erdoğan’ın görüşmesi için uğraştığını söyledi. Bu durum da bölgeyi yıllarca bölen gerilimde bir çözüme ulaşılabileceğinin sinyali oldu" dedi.

‘SUUDİ PRENS, KAŞIKÇI CİNAYETİYLE İLGİLİ SÖZ İSTEDİ’

Cumhuriyet'in WSJ'den aktardığı haberin devamında, "Erdoğan ve Selman’ın görüşmesi Türkiye ve Suudi Arabistan ilişkilerine zarar veren sorunları arkada bırakmak için bir şans. Bunlar arasında 2018’de İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı da var. Konuyla ilgili bilgisi olan Suudi ve Katarlı yetkililer, Selman’ın Erdoğan’ın bir daha Kaşıkçı cinayetiyle ilgili konuyu gündeme getirmemesinin sözünü istediğini söyledi" denildi.

‘ERDOĞAN, JEOPOLİTİK DURUMDAN ZİYADE PARA İSTİYOR’

Gazete ayrıca "Erdoğan’ın istediği jeopolitikten ziyade para olabilir. Döviz krizinin pençesindeki Türkiye’de Erdoğan ekonomik dalgıç halatı arıyor" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar