Yurt sorununu fırsata çeviren kayyım, İlim Yayma Cemiyeti Yurt binasını inşa edecek

Yurt sorununu fırsata çeviren kayyım, İlim Yayma Cemiyeti Yurt binasını inşa edecek
Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyımı, İlim Yayma Cemiyeti ile Mardin Müftülüğü’nün bitiremediği Kuran kurslarını tamamlamak için "yurt" adı altında ihale açtı.

 

Yüz yüze eğitim döneminin başlamasıyla birlikte üniversite öğrencilerinin barınma sorunu gün yüzüne çıktı. Mardin’de de üniversite okuyan öğrencilerin barınacak yer bulamaması üzerine devletin ilgili kurumları öğrencileri otellere yerleştirerek, geçici çözümlerle sorunu görünmez kılmaya çalıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin ise iki ayrı yurt yapım ihalesi açması dikkat çekti.
 
Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde verilen ilanlarla Artuklu ilçesinde bulunan Siracettin Akın Öğrenci Yurdu’nun yapım işi için ihale duyurusu yapıldı. Verilen ilanın detaylarında, yurt binasının çelik merdivenden korkuluğunun yapılacağı, parke döşemesi, kapı kasası, ısı yalıtımı, boya ve pencere ünitelerinin yapılacağı belirtildi. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek ihalede, binanın bir yurttaş tarafından Müftülüğe hibe edilen ve Kuran Kursu olarak kullanılacak olan bina olduğu bilgisine yer verilmedi. Yurt binası inşaatı olarak duyurusu yapılan ihale, belediyeye bağlı İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı bünyesinde yapılacak.
 
İLİM YAYMA CEMİYETİ’NİN YURDU

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre ihaleden kısa bir süre sonra Mardin Büyükşehir Belediyesi bir yurt ilanı daha yayınladı. "İlim Yayma Cemiyeti Yurt binasının tamamlanması yapım işi" olarak duyurulan ilanda binanın hidrofor, radyatör, sirkülasyon pompaları, basınç pompaları, doğalgaz kazanları, çamaşır yıkama odası malzemeleri, mutfak ekipmanları, boyama, koşu bandı, dikey bisiklet, yatay bisiklet, eliptical, bacak kıvrımlı oturak, elektrik aksanları, koruma aksanları ve daha birçok kaleme dair ihtiyaçlar sıralandı.

EĞİTİM-SEN DURUMA TEPKİ GÖSTERDİ
 
Belediyenin ilanlarına ilişkin konuşan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Mardin Şube Eşbaşkanı Mustafa Bozan, uzaktan eğitim sürecinde idarecilerin tüm yükü öğretmenlere yüklediğini söyledi.

Tüm bu sorunların eğitime dair plansızlığı gün yüzüne çıkardığını belirten Bozan, sorunun geçici, günü kurtarmaya dönük olduğunu dile getirdi.  Lise öğrencilerine ait yurtlarda üniversite öğrencilerinin barındırılması yönünde bir yönteme başvurulduğunu ifade eden Bozan, bu yurtların üniversite öğrencilerinin barınmasına uygun olmadığına dikkat çekti.

Kayyım döneminde Mardin’de yurt veya okul yapılacak arazilerin satılmasına dikkat çeken Bozan, "Nereye gitti Mardin halkının özel hazinesi, hangi amaçla kimlere, nasıl peşkeş çekildi? Bunun sorgulanması gerekiyor" dedi. Belediyenin söz konusu ihalelerinin fırsatçılık olduğunu dile getiren Bozan, Valilik ve kayyımın bu şekilde karar alma hakkını nereden aldıklarını sordu. Kamu kaynaklarının kamunun yararına kullanılması gerektiğini ifade eden Bozan, Mardin’de son 4 yıldır farklı bir durum ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Bozan, Mardin halkının kaynaklarının bu şekilde kullanılmasının skandal olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar