Her seçim öncesinde olduğu üzere iç talebi canlandıracak politikalar devreye sokuluyordu. Şimdi bunlara yeni adımlar eklenecektir. Bunun enflasyonu daha da yükselteceği herkesin malumu.
Emine Erdoğan, ekonomiyle ilgili açıklamalar yaptı, "Güçlü ekonomi, sadece kişisel hazların tatmini için değil insanların yaralarını sarmak için de gerekli" dedi.
Enflasyon, işsizlik, cari açık, dış borç ve döviz kuru gibi ekonomik hedefleri tutturamayan hükümet, çareyi erken seçime gitmekte buldu.
Apartman yöneticisini seçmek için bile daha uzun zamana ihtiyaç duyulur! İyi de neden bu kadar acele? Zaman, milli ittifakın ve Erdoğan’ın başkanlık hayallerinin aleyhine işliyor da ondan...
Son dönemin gündem maddesi hiç şüphesiz kredilerin yeniden yapılandırılması. Ekonomi madem hızlı büyüyorsa büyük firmalar neden kredi yapılandırma sırasında?
Başbakan Yıldırım, işsizlikte 2018'e daha iyi başlandığını belirtti, ekonomideki gelişmelerle ilgili, "Gerekli tedbirleri almak gerekiyorsa, onları da alacağız" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomimize saldıranlara sesleniyorum; önceki oyunlarınızda nasıl başaramadıysanız şimdi de başaramayacaksınız" dedi.
Rusya uluslararası antlaşmaları ihlal ediyor, azınlıkların haklarını ihlal eden yasalar çıkartıyor, seçim kanununu istediği gibi kullanıyor, emeklilerin maaşlarına el koyuyor.
Financial Times gazetesi, Türk Lirası'nın bu yıl yüzde 6,5 oranında değer kaybettiğine yer verdi.
Neden şirketlerin borçları erteleniyor? Batmaları neden engelleniyor? Kârlarşirketlerin hanesine, zarar neden 80 milyona yazılıyor? Neden soruna dikkat çekenler günah keçisi ilan ediliyor?
Hacıosmanoğlu’nu Erdoğan arıyor o gece, Başkana rica ediyor ve Hakem serbest kalıyor. Sizce, Trabzon Başkanı bu gücü nereden alıyor? Bu konu ilginç bir tez konusu olmaz mı?
Maliye Bakanı Ağbal, "Kimse Türkiye ekonomisi ile ilgili bir oyun kurmaya kalkmasın. Türkiye ekonomisi bütün bu meydan okumaların üzerinden geçti" dedi.
2019 seçimleri öncesi Türkiye'nin aşırı ısınma sinyalleri verdiğini düşünenlerin sayısı artıyor, yatırımcıların endişeli olduğuna dikkat çekiliyor.
Peki Rusya’yla ilişkileri düzeltmek için batı ilk adımı atabilir mi? Hayır. Batının herhangi bir konuda taviz vermesini düşünmek zor. Özellikle de yaşanan son gelişmelere bakılırsa.
Portföy yatırımı yapan yabancı kurumların temsilcileri, geçen perşembe günü Maliye Bakanı Naci Ağbal ile bir araya gelmişti.
Kurdaki kısmi gerilemeye rağmen TL’de değer kaybının sürekli hale gelmesi endişe yaratıyor. Yarın açıklanacak mart enflasyonu piyasaların radarında...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonominin sıkıntılı olduğunu söyleyenlerin kendisini üzdüğünü belirtmesi, akıllara 'Şimşek'i mi eleştiriyor' sorusunu getirdi.
Doların 4, euronun 5, benzinin 6 liraya dayandığı günlerde ekonominin yüzde 7.4 büyüdüğü açıklandı. Milli gelir TL bazında artarken dolar bazında 210 dolar eridi.
Vatandaşın devlet başkanına güveni yıldırım hızıyla düşebilir ki bu Rusya modern tarihinde Gorbaçov, Yeltsin ve diğer liderler örneğinde yaşanmıştır.
Reuters'ın haberinde, ekonomi ile ilgili bazı bakanlıkların birleştirilmesinin ya da Başbakanlık'a bağlanmasının gündemde olduğu belirtildi.
Türkiye'de şirketlerin sadece yüzde 16'sı karbon ücretlendirmesi uyguluyor, yüzde 22'si ise 2019'da uygulamak üzere hazırlandıklarını beyan ediyor.
Başbakan Yıldırım, "Kurda dalgalanma olabilir, etkileri sınırlı ve geçicidir. Ekonomi açısından herhangi bir tereddüte mahal yok" dedi.
Moody's yaptığı açıklamada, "Eğer ABD gümrük vergisi ve diğer korumacı tedbirleri genişletirse, bu Çin'in belli başlı endüstrilerini olumsuz etkiler" dedi.
Uluslararası piyasaların merakla beklediği Fed'den faiz artışı kararı bu akşam geldi. Fed beklendiği üzere 25 baz puanlık faiz artışı yaptığını açıkladı.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Akdağ, "Hukuk dışı iş yapılıyorsa müslüman olsa ne yazar" dedi.
Suriye ekonomisi, çatışmaların başladığı 2011'den bu yana yüzde 75 daraldı. Ekonominin savaş öncesi duruma dönmesi için en az 200 milyar dolar gerekli.
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye ekonomisinde büyümenin bu yıl yavaşlamasını, 2019'da yeniden toparlanmasını bekliyor.
Derecelendirme kuruluşlarının yegane hedefi yatırımcının riskini hesaplamak ve yatırımcıya bu doğrultuda sinyal vermek ise, mesela, büyüme oranlarının yüksek çıkması çok önem arzetmiyor.
'Herkesin rating'i kendine' derseniz olur tabi, kendi notunuzu kendiniz verirsiniz, uluslararası piyasaların haberi olmadan kendiniz çalar kendiniz oynarsınız, niye olmasın?
Çin, devlet başkanının görev süresi sınırlamasını kaldırdı. Bu değişiklik dünyanın en büyük ikinci ekonomisine sahip Çin için ciddi sonuçlar doğurabilir...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.