Akıl yürütmeye ve mantıksal bağlantılara dayanmadığı halde başkalarının zihinlerini şekillendirmeyi hedef alan bir faaliyetin, yol açacağı sonuçlardan önce, kendisini incelemek gerekir.
MEB, dijital donanımdan büyük verimler bekliyor. Meselenin teknik olduğuna iman etmiş. Ben kimim, hayatta ne yapmak istiyorum, kim olmaya ne olmaya çalışıyorum sorularını hiç sormamış.
Egemenler açısından 1980 bir milat. Bu miladı hazırlayan 1970’li yıllar ile Sovyet Bloku’nun dağılışıyla damgalanan 1980-1990 dönemine ilişkin yazılıp çizilenler devasa bir külliyat ediyor.
Kardeş, kayıtsız şartsız kabul ettiğiniz kişi midir? Kardeşiniz ne yaparsa kardeşlikten çıkarırsınız? Yoldaşı yoldaşlıktan çıkarma ile kardeşi kardeşlikten çıkarma kuralları aynı mıdır?
MEB, eğitimin ne olduğu ve ne olması gerektiğine ilişkin fikir üretme yeteneğini tamamen kaybetmiş. Bir tür ideolojik iş ve işçi bulma kurumuna dönüşmüş.
Raporda sıralanan saptamalara ilişkin çözüm önerilerinin hiçbirine katılmak mümkün değil. Tamamı isabetsiz, tamamı ilgisiz, ve tamamı işlevsiz.
Okulöncesinden başlayarak, içine devlet yuvalandırılmış bir aileye yuvalandırılacak 3-5 yaş çocukları. Kendi başlarına birer yetişkin olmaları MEB’in rüyası değil, karabasanı.
İlk takipçiden sonra lider bir daha dönüp ardında toplananlara bakmaz, gözlerini sonsuz hakkaniyet âlemine çevirir ve gördüklerini şeriklerine naklen izlettirir.
Öğrencileri testten teste koşturmak dışında bir meziyet edinememiş olan MEB, yerli ve milli içe kapanış hülyasını testlerin testi zeka testi marifetiyle gerçekleştirme hayaline kapılmış.
Neoliberalizm, siz işçiyken size patronluk ettirir. Ve yılda birkaç kez patronluk edebilmek uğruna cümle işçilerin gardiyanlığına gönüllü yazılırsınız.
MEB, öğretmen niteliklerinin yükseltilmesi konusunu tek kelimeyle es geçmiş. Vizyon belgesinin başarı hanesine yazılası bir hareket bu.
Cahil aşağılamanın ne gayrıseküler cepheyi zayıflattığı görülmüştür ne de seküler cepheyi güçlendirdiği.
MEB Vizyon Belgesi 'Temel Poltikamız' adlı hayli iddialı bu kısma yine bir illüzyon sahnesiyle başlıyor.
'Asabiye,' İbn-i Haldun sosyolojisinin anahtar kavramlarından biri. Bu terim, zor bir soruya verilen zor bir cevabın özeti. Bir denklem, bir formül.
İktidar, KHK toplama kamplarında tuttuğu insanların bir daha hiçbir iş yapmaması ve hiçbir haktan yararlanamaması için aktif bir çalışma sürdürüyor.
Bu bir devrim olmak zorunda değildir. Hiçbir şeyi altüst etmeye kalkışmazsınız. Basitçe, oyunun yeniden kurallarına göre oynanmasını talep edersiniz.
Çocuklukla ergenlik arasında gidip gelen bu vizyon belgesi, dokuzuncu paragrafta 'ama bak ben neler de biliyorum' diye marifetlerini sayıyor.
Bütün simit fırınları kapatılsa.. Simitçilerin işsiz kalması fıtrata bağlansa.. Susama uyuşturucu madde muamelesi yapılsa..
‘Örovizyon’dan Wikipedia’ya, Onur Yürüyüşü’nden Cumartesi Anneleri’ne, 8 Mart’tan 1 Mayıs’a dek saymakla bitmeyecek bir sosyal yokluklar ülkesinde yaşıyoruz.
Partisine oy verenin cennetlik olacağını müjdeleyen siyasetçinin hafızası yerindedir. Kime cehennemlik dediğinin bilincindedir. Sözünün karşılık bulacağından şüphesi yoktur.
Yüzleşme, sert bir karşılaşmadır. Bu karşılaşma, kaybın telafi edilip benliğin onarılacağı bir buluşmaya dönüşecekse, önce o buluşmaya gitmek gerekir.
Bir kısım aydınımız, yerel olanın evrensel olana bir katkısı olamayacağı iddiasıyla ya hiç işitmez ya da küçümserler Kemal Tahir’in Anadolu’ya ilişkin sınıfsız-eşitlikçi karakter tezini.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.