Bakan Albayrak, görevdeki bir yılıyla ilgili yaptığı bilgilendirme toplantısında enflasyonda 2019 hedefinin altında kalınacağını, cari fazla verileceğini belirtti.
Türkiye'nin 2023 hedeflerini içeren 11'inci Kalkınma Planı'na 2023'te enflasyon yüzde 5 olacak, milli gelir 12 bin doları aşacak, işsizlik yüzde 9,9'a inecek. İşte o hedefler...
Ücretlilerin haziranda alım gücü kaybı meyvede 11.7, ekmek ve tahıllarda yüzde 7.7, ette yüzde 5.5, süt, peynir ve yumurtada yüzde 4.6, katı ve sıvı yağlarda yüzde 5.8 oldu.
Merkez Bankası temmuz beklenti anketinde, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 15.85'ten yüzde 15.01'e geriledi. Yıl sonu dolar beklentisi 6.1448...
Memur-Sen Başkanı Yalçın, 5'inci dönem toplu sözleşme görüşmelerine dair, 'Kamu işçisine enflasyonun bile altında yapılan teklifi asla kabul edemeyiz' dedi.
Merkez Bankası eski Başkanı Yılmaz, Erdoğan için 'Faiz sebep, enflasyon sonuçtur gibi bir tezi var, zaman kaybetmeden uygulamalı. Yapmıyorsa vebal altındadır' dedi.
Merkez Bankaları bağımsız kuruluşlar değillerdir, olamazlar. Ya siyasi iktidarlara, ya uluslararası mali sermaye kuruluşlarına ya da her ikisine birden bağlıdırlar.
TÜSİAD Başkanı Kaslowski: Faiz indirip indirmeyeceğine TCMB karar verir. Finansal istikrar için enflasyon hedeflemesi yapan bağımsız bir Merkez Bankası’na ihtiyaç var
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCMB Başkanı Çetinkaya'nın görevden alınmasını bu sözlerle açıklarken, görevden almanın yankıları sürüyor. Ekonomi dünyası tepkili...
Hükümete yakın Memur-Sen de emekli ve memur zamlarına isyan etti. Açıklamada, 'Enflasyon karşısında ezilen kamu personeli fotoğrafı algısal düzeyde bile yok edilemedi' denildi.
Merkez Bankası enflasyonla ilgili, 'Enflasyondaki yavaşlamanın ana belirleyicisi sebze ürünlerindeki görünüme bağlı olarak düşen işlenmemiş gıda fiyatları olmuştur' dendi
Sigara ve alkol zamlandı. Yasayla daha önce yılda iki kez enflasyon güncellemesi yapılacağı belirtildiği için yeni oranları gösteren liste Resmi Gazete'de yayımlanmadı.
Haziranda enflasyon beklendiği üzere düştü. Sanayici ve üretici fiyatlarında ise artı sürdü. Enflasyon düştüğünde ucuzlama değil daha az pahalılaşma oldu.
Enflasyonun açıklanmasıyla zam oranları da belli oldu. Memura yüzde 1.01 enflasyon farkı verilecek. Memur ve memur emeklilerinin aylıkları yüzde 6 artırılacak.
TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, enflasyon haziranda aylık bazda yüzde 0.03 artış gösterdi. Yıllık enflasyon yüzde 15.72'ye indi.
En yoksul yüzde 10’luk kesim harcadığı her 100 liranın 31 lirası gıdaya gidiyor. İlk altı ayda yüzde 26.5 artan gıda fiyatlarındaki son bir yıllık artış yüzde 56.19...
İktidar zamları seçim sonrasına bırakınca zamlar art arda geldi. Bu zamlar ilk altı aylık enflasyonu etkilemeyeceği için memur ve emeklinin maaş zammı yüksek olmayacak.
Ekonomi, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yönetilen son bir yılda ağır tahribata uğradı. Ekonomi küçüldü, yüksek enflasyon ve işsizliğe gideren artan bütçe açığı eklendi.
TCMB, politika faizini yüzde 24'te bıraktığı son Para Politikası Kurulu toplantısının özetini yayınladı, enflasyonu etkileyen unsurlardaki gelişmeleri yakından izleyeceğini belirtti.
Veriler ekonomiin her geçen gün kötüye gittiğini gösteriyor. Enflasyon yüksek, büyüme ekside, sanayi üretimi düştü, işsizlik arttı, kredi notu düştü, bütçe açığı rekor kırdı.
Türkiye'de gözler 23 Haziran'da yapılacak İstanbul seçimlerinde. TÜİK'in son açıkladığı verilere ilişkin iddialar gözlerin tekrar Ankara'ya, TÜİK'e çevrilmesine neden oldu.
Hazine Bakanı Albayrak'ın ‘FETÖ’ üyeliğinden hapis cezası alan Çomu’ya ‘enflasyonla mücadeleye vermiş olduğunuz katkı sonuca ulaştırmıştır’ diyerek teşekkür ettiği ortaya çıktı.
TCMB nisan metnindeki 'enflasyonda belirgin iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunmasına karar verilmiştir' ifadesini haziran metninden çıkardı.
Enflasyon 3.2 milyon memur ile 1.9 milyon memur emeklisinin maaş zamlarını yuttu. Enflasyon farkını ise temmuzda alabilecekler.
Mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendiren Bakan Albayrak, 'Enflasyonda düşüş trendi sürüyor. Yıl sonunda hedeflediğimiz rakamları tutturacağız' dedi.
Ekonomideki daralmaya rağmen enflasyondaki düşüş çok sınırlı kalırken, ekonomistler üretici fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek, bunun tüketiciye yansıyacağını belirtti.
Enflasyon, mayısta yüzde 0.95 artış gösterdi. Yıllık enflasyon yüzde 19.50'den yüzde 18.71'e geriledi, 12 aylık ortalamalara göre yüzde 19,91 artış gerçekleşti.
Pazartesi günü mayıs ayı enflasyon verisi açıklanacak. Enflasyon nisanda yüzde 19,50 olarak açıklanmış, gıda enflasyonu tarihin en hızlı artışını göstermişti.
Eğilmez, resesyon gibi görünse de bu krizin slumpflasyon olduğunu belirterek, 'Slumpflasyonda küçülmenin yanı sıra yüksek işsizlik ve enflasyon da söz konusudur' dedi.
Prof. Dr. Refet Gürkaynak, daha önce 0.1-0.2 seviyesindeki kalite düzeltmesinin nisanda yüzde 4’lere fırladığını belirterek, 'Nisan enflasyon rakamları sorunlu' dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.