Gazeteci Fehim Işık, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde düzenlenen parlamento seçimlerini Artı Gerçek'e değerlendirdi. Işık "Türkiye, KDP’nin zayıflaması durumunda beli zayıflayacak ülkelerin başında geliyor" dedi.
'Kürt karşıtlığı Erdoğan’ı Suriye politikasında 'U dönüşüne' mecbur bıraktı' diyen gazeteci Fehim Işık, 'Esad kısa vadede Erdoğan’ın elini güçlendirecek adımlar atmayacaktır' dedi.
Özgür Gündem Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni kampanyasına katıldıkları için 'terör örgütü propagandası' suçlamasıyla yargılanan gazetecilerin davası bugün kaldığı yerden devam etti.
Gazeteciliği bırakmıyorum. Başka mecralarda özgür basının bir neferi olarak mücadeleyi sürdürmeye, habercilik yapmaya devam edeceğim.
Yerel seçimlere birkaç ay kala tehditlerini artıran AKP-MHP iktidarının uğursuz savaş planlarını bozmak demokrasi, özgürlük ve barıştan yana olan herkesin yararınadır.
Brunson’un serbest bırakılmasından sonra Rojava’ya dönük tehditler arttı. İstihbarattan nemalanan gazeteciler de, hükümet yanlısı medya da bu tehditlerin algı operatörlüğünü yapıyor.
Türkiye’nin hem Kürt karşıtlığı politikası hem de besleyip Ortadoğu’nun başına bela ettiği radikal cihatçı gruplar konusundaki hesaplarının tutmayacağı, giderek daha fazla öne çıkıyor.
Irak Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar yaşananlar Irak'ın bütünlüğünü korumaya endeksli yani Kürdistan’ın bağımsızlığını öteleyen, belki de yok sayan reel siyasetle de yakından ilişkilidir.
KDP ve KYB uzlaşma sağlayamaz ise hangi Kürt aday Cumhurbaşkanlığına seçilirse seçilsin sonuç Irak açısından olmasa bile Kürtler açısından yeni bir krizin habercisi olacak gibi duruyor.
Erdoğan da Merkel de ‘Çatlasanız da patlasanız da biz çıkarlarımızı gözeteceğiz, bunun için de ortak çıkarlarımız paralelinde adım atacağız’ dediler.
Süleymaniye’de Emni Sor'u gezince duygulanmamak mümkün değil. Ancak kapıdan çıkınca bunca bedele rağmen hala bir arada olmayı başaramayanları görünce bir kızgınlık duygusu da beliriyor.
IŞİD’e karşı mücadelede tüm dünyanın sempatisini kazanmış Kürtler, özellikle Kerkük konusunda hala tek bir destek alabilmiş değiller.
Kürdistan bölgesindeki ekonomik ve siyasal kriz nedeniyle iktidar partilerinin oylarında azalma görülmese bile farklı Kürt grupları ile partilere dönük sempatinin arttığı gözlenebiliyor.
Halk, KDP ve KYB'nin sorunların çözümüne endeksli değil ancak kendi grupsal çıkarlarını korumaya dönük bir işbirliğine yöneldiği ve bunun adını da ‘stratejik ortaklık’ koydukları inancında.
Unutmayın, diktatörlerin önemli bir bölümü başkaları onları yıkmadan kendi kendilerini yıkıp yok edecek kadar yeteneklidirler.
Ardı ardına yeni adımların atıldığı, çözümün artık daha fazla tartışıldığı Suriye'de yaşananları, bölgeyi yakından takip eden gazeteci Fehim Taştekin Artı TV'de değerlendirdi.
Kartların yeniden karıldığı Suriye'de MSD ile hükümet görüşmeye başladı. Erdoğan ise Almanya, Rusya ve Fransa’nın katılımıyla dörtlü bir zirve gerçekleştireceklerini söyledi.
QSD’nin İdlib operasyonuna katılacağı ve rejim ile Kuzey Suriye yönetimi arasında müzakerelerin başladığı iddialarını TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xelil Artı Gerçek'e değerlendirdi.
Muhalefet AKP’nin Türkiye’yi götürdüğü noktadan memnun değil ise öncelikle benimseyeceği ‘HDP’nin de içinde yer aldığı en geniş Demokrasi Bloku’nu nasıl oluştururuz’ olmalıdır.
Avukatların ‘Anayasaya aykırılık’ taleplerinin reddedildiği davada 12 gazeteci yargılanıyor.
Erdoğan değil de İnce kazansaydı, ABD ve Batı açısından birçok şey sil baştan olacaktı. Görünen o ki bunu istemediler. Çünkü Ortadoğu'yu dizayn hesapları var. Peki, bu dizaynda kim nerede?
Türkiye’de sistem gün itibariyle değişti ancak yalnız sistem değişmedi. Beraberinde bir AŞ gibi yönetilecek Türkiye’nin ilk ‘savaş kabinesi’ de kuruldu.
Bakanlar Kurulu’nu atayacak olan Erdoğan ilk olarak kendisine biat edecekleri devletin tüm kademelerinde görevlendirecek. Muhalefetin ise bir araya gelmek dışında seçeneği yok.
HDP barajı aşıp Meclis'e girmese bugün durum daha da kötü olabilirdi. Baskılara rağmen Meclis'e giden HDP, hiç kuşku yok mevcut siyasetin değişiminde önemli rol oynayabilecek yegâne güçtür.
Ortadoğu, çok denklemli ve çok aktörlü bir bölge. Bölgenin asıl aktörleri de, yan aktörleri de şimdilerde krizleri fırsata çevirmenin derdinde. Ancak bu o kadar kolay olmayacak.
Sonuçlar üzerinden baktığımızda 24 Haziran’da sandık başına giden Kürtlerin HDP’ye tepkisini de, HDP seçmeninin Demirtaş’a ve İnce’ye dönük tutumunu da, baskıların etkisini de görebiliyoruz.
MHP oylarının yerle gök bir olsa yüzde 11’lere ulaşması mümkün değil. Bu durum mutlaka incelenmeli. İtirazlarda, MHP’nin aldığı oylar göz önünde bulundurulmalı.
Suruç'ta ne kadar pervasızlaştığına bir kez daha şahit olduğumuz iktidarın 24 Haziran’dan istediğini elde ederek çıkmasının nelere mal olacağını, Türkiye’nin seçmenleri iyi bilmeli.
Kandil’e yönelik müdahale Selvigillerin şikayetine neden olmaz, muhalefet de oyunu görmeyip milliyetçi hezeyanla müdahaleye alkış çalsaydı Erdoğan bu kadar zorlanmazdı.
Suriye’de yaşanan gelişmelerde Rusya’nın İran’ın oluşturmaya çalıştığı Şii Hilal’in önünün kesilmesi operasyonlarına destek vermesinin payının da olduğuna dikkat çekiliyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.