Moldovya’da halk doğal gaz fiyatlarını protesto etmek için sokaklara çıktığında Moldova Gaz, “Türkiye yaklaşık bizden iki kat daha fazla para ödüyor” diye kendini savunmuş.
Minsk ve Moskova arasındaki gaz tartışmaları üçüncü bir boyut kazandı.
Bunun politik yanı da var. Moskova ve Ankara hem Suriye’de hem de Libya’da karşı karşıyalar. Türkiye iktidarı Rusya gazının alımını bir koz olarak Kremlin yönetimine karşı kullanmak istiyor.
Rusya doğal kaynaklar bakımından dünyanın en büyük liderlerindendir ama bundan faydalananlar sadece Gazprom gibi büyük şirketlerin sahipleridir.
Doğalgaz tedarikçisi Akfel maliyetleri artınca, artışı geriye dönük Aygaz'a yansıttı. 35 milyon dolarlık faturayla karşılaşan Aygaz dava açıyor.
Rus enerji şirketi Gazprom'un, Türkiye'de faaliyet gösteren Bosphorus Gaz Corporation AŞ'deki yüzde 71'lik hissesini sattığı kaydedildi.
Istrancaların eşsiz ekosisteminin korunması için milyonlarca dolarlık koruma projeleri hazırlanmış ancak hiçbiri uygulamaya bile alınmadan Rusya'dan gelecek doğalgaz için heba ediliyor.
Londra Ticaret Mahkemesi, Ukrayna enerji şirketi Naftogaz'ın alacaklarına karşılık Gazprom'un İngiltere'deki mal varlıklarını dondurdu.
Ukraynalı doğalgaz şirketi Naftogaz'ın lehine sonuçlanan 2,56 milyar dolarlık tahkim kararı sonucu Gazprom'un Hollanda'daki varlıklarına el konuldu.
Gazprom'un Ukrayna üzeri aktarılacak gazın boyutunu gerekçelendirmesi lazım. İşte tam da bundan dolayı 'Türkiye akımı' bir koz olarak çok önemli ve bu hat olmasa Rusya’nın eli zayıf olacak.
Ekolojik, sosyal ve ekonomik etkileri ÇED raporlarıyla ortaya konmamış, tartışmalı, kamu yararı muğlak projelere Avrupalı bankaların finansman sağlaması söz konusu olmamalı ama oluyor.
Türk Akım hattında Gazprom ve/veya iştiraklerinin kuracağı şirketlerin Türkiye kıta sahanlığında yürüteceği faaliyetlerin vergiden muaf tutulmasına karar verildi.
Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin maliyet tahmini daha önce açıklanan 6 milyar dolar düzeyinden 7 milyar dolara çıktı.
ABD'nin Rusya'ya yaptırımlarının ardından boru hatlarının geleceği tartışılırken Reuters, Gazprom'un Avrupa'ya yönelik yeni boru hatlarını hızlandırma kararı aldığını yazdı.
Yayınlanan son rapora göre, sadece Çin'in kömür şirketi toplam küresel sera gazı salımının yüzde 14'ünü tek başına üretiyor.
Türk Akımı için düğmeye basıldığı günlerde Rus Gazprom’da kritik bir karar alındığı öne sürüldü. Kommersant, Gazprom'un Türkiye'nin iç piyasasından tamamen çekilebileceğini yazdı.
Gazprom, Karadeniz'den geçecek doğalgaz boru hattı için çalışmaların başlatıldığını açıkladı.
Avusturyalı enerji devi OMV, sahibi olduğu Petrol Ofisi’ni sattıktan sonra kazandığı milyarlarla Rusya pazarına yöneldi. EKONOMİ– Geçen hafta 2017’nin...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.