IMF ve Dünya Bankası, koronavirüsle mücadele için para yardımlarını vermeye başladı. Hindistan 1 milyar dolar alırken, Ruanda ilk koronavirüs kredisi alan Afrika ülkesi oldu.
Koronavirüsün yarattığı olumsuzluklara dair bir haftada IMF, OECD ve Dünya Bankası'ndan uyarı geldi. Uyarıların ortak noktası: Etkisi 2008 finansal krizinden daha büyük olacak...
IMF Avrupa Direktörü Poul Thomsen, Türkiye ve Rusya'nın koronavirüs konusunda IMF'den yardım isteyen ülkeler arasında yer almadığını açıkladı.
Koronavirüs salgınının dünya ekonomisine verdiği zarar artmaya devam ederken, 81 ülkenin IMF'den mali yardım talebinde bulunduğu kaydedildi.
Yoksa bu kaynak aktarım süreçlerinde de kayırmacılık, ahbap çavuş ilişkileri, kliyantelizm gündeme gelecek mi?
IMF Başkanı Georgieva, koronavirüs salgını nedeniyle 2020'de küresel ekonominin en az 2008 finans krizindeki kadar büyük bir kriz yaşayacağına dikkat çekti.
IMF, Venezuela'nın koronavirüsle mücadele için destek talebini reddetti. IMF'nin gerekçesi ülkedeki iktidarın tanınması konusunda netlik olmaması...
Koronavirüs hasarlarını onarmaya çalışan merkez bankaları ve IMF'in hamleleri tansiyonu düşürmek için yeterli olmuyor. Borsa İstanbul'da kayıp yüzde 8'leri geçti, dolar 6,41'ı geçti.
IMF'nin 1 trilyon dolar kredi verme kapasitesine sahip olduğunu açıklayan IMF Başkanı Georgieva, koronavirüsün etkilerinin sınırlanması için daha fazla mali teşvik çağrısı yaptı.
Dünyada koronavirüs salgını kaynaklı can kayıpları artarken, çeşitli kuruluşlardan küresel ekonomide resesyon görülebileceği yönünde uyarılar yapılıyor.
Koronavirüsün en çok etkili olduğu ülkelerden İran, IMF'den 5 milyar dolar yardım talep etti. İran, IMF’den resmi olarak yardım talep ettiğini açıklayan ilk ülke oldu.
IMF, koronavirüsle mücadele kapsamında 50 milyar dolarlık program açıkladı. Dün de Dünya Bankası, 12 milyar dolarlık başlangıç paketini devreye alacağını belirtmişti.
Pek çok etkinlik iptal edilirken her yıl nisanda yapılan IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları'nın bu yıl ertelenmesi ya da telekonferans yoluyla yapılması gündemde...
IMF Başkanı Georgieva, para politikası alanı daralırken yapısal reformların gerekliliğine dikkat çekti, Covid-19 virüsünün ekonomilere etkilerini değerlendirdi.
IMF, Türkiye'yi yakında ilgilendiren bir rapor açıkladı. IMF'ye göre, inşaat sektöründe hızlı büyüme getiren kredi artışı dönemlerinin sonu hiçbir zaman iyi bitmiyor.
IMF Başkanı Georgieva, düşük verimlilikle ekonomik büyüme, düşük faiz oranları ve düşük enflasyonun, 2020'de önde gelen riskler olduğunu söyledi.
IMF, küresel büyüme tahminlerini düşürürken, aralarında Türkiye'nin de olduğu gelişmekte olan ekonomilerin keskin bir inişe geçeceğine işaret etti.
IMF Başkanı Kristalina Georgieva, artan işsizliğin yeni bir Büyük Buhran’a yol açacağı uyarısında bulundu.
Erdoğan, Babacan'ı kastederek, 'Şu anda parti kurma çalışması yapan bazı arkadaşlar var ya onlar da o zaman bana karşı çıkmışlardı. Niye? Çünkü talimatı IMF’den alıyorlardı' demişti.
Erdoğan faizle ilgili Babacan'ı işaret ederek, 'Parti kurma çalışması yapan bazı arkadaşlar, yanımda olanlar karşı çıkmıştı. Çünkü talimatı IMF’den alıyorlardı' dedi.
IMF, 'Kamu bankalarındaki kredi genişlemesi dizginlenmeli' uyarısı yaptı. 2020 için yüzde 3 büyüme, yüzde 12 enflasyon öngörüldüğünü açıkladı.
IMF'nin kuruluş anlaşmasına göre, her üye ülkenin '4. Madde Konsültasyon Çalışması' çerçevesinde düzenli denetlenmesi gerekiyor.
Arjantin siyasetinin en önemli figürlerinden eski Devlet Başkanı Cristina Kirchner yemin ederek Fernandez'in devlet başkanı yardımcılığı görevini üstlendi.
IMF, Euro Bölgesi'nin GSYH'sının altı yılın en düşük büyüme hızına gerileyeceğini öngördü. Toplam ihracatının yüzde 50'sini AB'ye yapan Türkiye'yi de etkileyebilir...
Boratav, 'YEP'i hazırlayanlar IMF’nin ekonomik modellerini umursamazlar. Ama doğrudan sermaye-emek ilişkileri söz konusu olduğunda kaskatı IMF’ci kesilirler' dedi.
Bakan Berat Albayrak'ın ardından Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal da, IMF-Dünya Bankası toplantılarına gitmeyecek, katılım yardımcılar düzeyinde olacak.
Yeni bir küresel krize dair uyarılar artıyor. Dün, IMF'nin küresel ekonomide yavaşlama riskine dikkat çekmesinin ardından bugün benzer bir uyarı da Moody's'ten geldi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Türkiye ekonomisinin 2019 yılı sonunda yüzde 0,5 ile pozitif şekilde büyümenin sağlanacağını söylemişti.
IMF'nin yeni Başkanı Kristalina Georgieva, küresel ekonominin artan ticaret ihtilafları nedeniyle 'senkronize yavaşlama' ile karşı karşıya olduğunu söyledi.
Zamlar, geçmiş yıllarda IMF’nin Türkiye’de uyguladığı acı reçetelere benzetildi. Zamların enflasyon öngörüleri ile uyumlu olacağının belirtildiği YEP devre dışı kaldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.