İnci Hekimoğlu

İnci Hekimoğlu

Tipitip ile Gargamel el ele

Bahçeli’nin asıl önemli sözlerinin, 'Tipitip' gölgesine saklanmasına Özgür Özel de adeta elinden gelen katkıyı yaptı.

Siyaset dili zıvanadan çıktı.

Devlet Bahçeli, Özgür Özel’e "Tipitip" dedi, O da "Gargamel" diyerek yanıt verdi.

Kamuoyunun adını duymadığı isimler olsa, ilkokul çocukları aralarında atışmış da niye haber olmuş diye sorar insan.

Oysa biri Reis’in ‘Ali kıran baş kesen’liğine atanmış MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, diğeri ise CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel.

Bahçeli’nin asıl önemli sözlerinin, "Tipitip" gölgesine saklanmasına Özgür Özel de adeta elinden gelen katkıyı yaptı.

Bir televizyon programında, seçim güvenliğine ilişkin çok boyutlu önlemler aldıklarını, sandıkları korumak amacıyla bir "ordu" kurduklarına ilişkin sözler, Özel nezdinde CHP’yi hedef haline getirdi ve Bahçeli bilinçli bir çarpıtmayla Saray ittifakının seçim stratejisine ilişkin çok önemli mesajlar verdi. 

"Bizim bildiğimiz ordu tektir ve milletin ordusudur. Milli güvenliğimizin nasıl temin edildiği bellidir. Yeni bir ordu kurma teşebbüsü paralel bir örgütlenme, FETÖ merkezli bir örgüt olsa gerektir. HDP ile İP ile, PKK ve FETÖ ile el ele vererek, seçim güvenliği ordusu kuruyorken, teröristler de bu orduya sızdırılırsa CHP'nin Tipitip grup başkan vekili bunu nasıl telafi edecek? Ne diyecek? FETÖ'nün siyasi ayağı ile dedikodu yapıp, YPG'lilere,PKK'lılara sandık nöbeti yazarlarsa ortaya çıkacak sonuçların ne olacağını malum trajikomik şahıs tahmin etmiş midir? Eğer ordu mordu kuruyorum diye ortalığı velveleye, fitne, fesata vermeye çalışırlarsa bunların alayını alnını karışlamak, karşılarına dikilmek bizim için farz olacaktır. Akıllı olun, aklınızı başınıza alın, ateşle oynamayın. Ne olacağını iyi hesap edin."

Bu sözler mi vahim, yoksa CHP’nin bu sözleri duymamazlığa gelme stratejisi mi daha vahim?

Bahçeli daha ne desin?

Açıkça muhalefetin ve sivil toplumun, seçim güvenliği için yapacağı tüm çalışmaları kriminalize edeceklerini, seçim meydanını adeta savaş meydanına çevirmeye hazırlandıklarını, sandık başlarında çıkaracakları olayları şimdiden haber verdi.

CHP sustu.

İlginç biçimde CHP, kendi milletvekili Haluk Pekşen’in 16 Nisan referandumundan beri tekrarladığı "Kâğıt üzerinde 2 milyon 537 bin sahte seçmen oluşturuldu" iddialarını da yalnız bıraktı, kamuoyunun gündemine sokmak için hiç çaba göstermedi.

CHP bu tehditleri ciddiye almadığı için gündeme taşımıyorsa yeni bir aymazlık örneğidir. Yok eğer gerilimi tırmandırmanın seçim atmosferini olumsuz etkileyeceği teziyle davranıyorsa yine aymazlık içinde demektir.

İkisi de değilse referandumdaki Karagöz-Hacivat oyununun yeni versiyonunu bu seçimde de sahneleyecekler demektir.

Yani Tipitip ile Gargamel el ele… 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İnci Hekimoğlu Arşivi