Abdülkadir Selvi: Bahçeli'nin erken seçim çağrısı yapmayacağının garantisi yok

Abdülkadir Selvi: Bahçeli'nin erken seçim çağrısı yapmayacağının garantisi yok
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Akşener, Özel ve Sinan Ateş’in ailesi ile görüşmesinin ardından iktidar ortağı MHP'nin lideri Bahçeli'den gelen açıklamayı değerlendirdi: "Erken seçim çağrısı yapmayacağının garantisi yok."

Artı Gerçek - AKP'ye en yakın gazetecilerden biri sayılan Abdülkadir Selvi, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin AKP-CHP ittifakı çıkışına ilişkin değerlendirmesinde erken seçim ihtimalinden dem vurdu. Bahçeli, Osman Kavala başta olmak üzere Gezi tutuklularının serbest bırakılması çağrısı yapmasının ardından kendisine MHP'den gelen tehdit ve hakaretlere de yanıt verdi.

Bahçeli'nin son açıklamalarından sonra "erken seçim çağrısı yapmayacağının garantisi olmadığını" yazan Selvi, kendisini hedef gösterenlere de "Beni ikide bir Silivri üzerinden tehdit etmeye çalışanlar dikkat etsin. Kimin Silivri’ye gireceği belli olmaz" dedi.

Selvi bugünkü yazısında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Özgür Özel ve Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'le görüşmesi sonrası Bahçeli'den gelen açıklamaları mercek altına aldı. “... Ne oluyor, Cumhur İttifakı dağılıyor mu?” sorusu gündeme geldi. Çünkü Bahçeli açık bir şekilde çekilebileceklerini söyledi" diyen Selvi, Bahçeli'nin Erdoğan’ın yurtdışı gezisi için uçakta olduğu sırada "AKP-CHP koalisyonu" önerdiğine dikkat çekti.

'ERDOĞAN UÇAKTA TALİMAT VERDİ'

Bu sırada İspanya yolunda olan Erdoğan’ın, kendisiyle irtibat kuran AKP yetkililerine "Cumhur İttifakı’nın devamına olan güçlü inancımızı belirten açıklamalar yapın" talimatını verdiğini yazan Selvi, "Peki buna rağmen Erdoğan tam da yurtdışındayken Bahçeli böyle bir açıklamayı neden yaptı?" diye sordu.

Hürriyet yazarı, bunun sebebinin CHP ile karşılıklı ziyaretler nedeniyle girilen normalleşme süreci.ve Erdoğan'ın Sinan Ateş’in ailesi ile görüşmesi olduğunu belirterek şöyle devam etti:.

BAHÇELİ'NİN ÖNCEKİ ERKEN SEÇİM ÇIKIŞLARINI HATIRLATTI

"Bahçeli geçmişte de kritik zamanlardaki hamleleriyle siyasetin mecrasını değiştiren bir lider oldu. 3 Kasım 2002 seçimlerine ve 24 Haziran 2018 seçimlerine Bahçeli’nin erken seçim çağrısı üzerine gidildi.

Bahçeli her ne kadar “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da şartlar ne olursa sonuna kadar yanında ve arkasında olacağımızı, kesinlikle yalnız bırakmayacağımızı herkes çok iyi bilmelidir” dese de bir sonraki açıklamasında erken seçim çağrısı yapmayacağının garantisi yok."

MHP'LİLERE YANIT: BENİ TEHDİT ETMEYE ÇALIŞANLAR DİKKAT ETSİN

Selvi, yazısının devamında da, Osman Kavala hakkındaki çağrıları nedeniyle kendisine hakaret eden ve 'Silivri'ye gönderilmesinden' söz eden, kendisine 'canlı bomba gibi' diye hakaret eden MHP'li isimlere yanıt verdi. "İsmini anmaya değer bulmadığım malum şahsı daha önceki tehdit ve hakaretleri nedeniyle mahkemeye vermiştim" diyen Selvi, "Gazetecileri tehdit etme cüretini gösteren malum şahsın, kendi fıtrat ve tıynetine yakışan hakaret ve tehditleriyle mahkemelerde hesaplaşacağım. Ama şunu bilsin ki hiçbirine boyun eğmem. Hiçbirine eyvallah etmem. Ölümden ötesi mi var? Doğru bildiklerimi yazmaya ve konuşmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

"Beni ikide bir Silivri üzerinden tehdit etmeye çalışanlar dikkat etsin" çıkışımın ardından da "Kimin Silivri’ye gireceği belli olmaz. Ben Türkiye’nin yolunun Silivri Cezaevi’nden değil özgürlüklerden geçtiğine inanıyorum" demesi dikkat çekti. (Kaynak)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar