İmamoğlu: Yeni bir dönem açılıyor, bozuk düzeni beraber kaldıracağız

İmamoğlu: Yeni bir dönem açılıyor, bozuk düzeni beraber kaldıracağız
Saraçhane'de ikinci miting düzenleniyor. Kürsüye ilk çıkan İmamoğlu konuşmasına "siz ne derseniz o" diyerek başladı ve "Milli egemenliğin adresi Altılı Masa. Yeni bir dönem açılıyor, bozuk düzeni beraber kaldıracağız" dedi.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na dün verilen 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak kararı sonrasında İstanbul Saraçhane'de ikinci kez miting düzenleniyor. Dünkü mitingde İmamoğlu'nun yanında sadece İyi Parti genel başkanı Meral Akşener vardı. Bugünkü mitingde ise Altılı Masa partilerinin tüm liderleri kürsüdeki yerini alması bekleniyordu ancak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu hastane randevusunu gerekçe göstererek son anda mitinge katılamayacağını duyurdu.

Başlangıç saati 16.00 olarak duyurulan miting gecikmeli başladı. Parti liderlerinden önce destek için CHP'li belediye başkanları sahneye davet edildi. Liderler saat 17.15'te kendileri için ayrılan platforma geldi.

İMAMOĞLU: SİZ NE DERSENİZ O

Liderlerin gelmesinden sonra ilk olarak Erem İmamoğlu sahneye çıktı. Konuşmasına, İstanbul Büyükşehir belediye seçimlerini hatırlatarak başladı.

İki kez seçimi kazandığımnı hatırlatan İmamoğlu, sizinle ne alıp veremedikleri var diye sordu ve şöyle devam etti:

'MİLLİ İRADEYİ GEÇERSİZ KILMAK İSTİYORLAR'

"Onları gönderecek altı siyasi partinin lideri burada. Bunlar milletin iradesine karşı alerjisi olan insanlar. milli irade kendilerinden yana karar verirse hiç sorun yok. Ama başka karar çıkarsa bütün arızalar başlıyor. Milli iradeyi geçersiz kılmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama nafile. Gözleri hiç bir şey görmüyor. Bu ülkeyi yönetenler hasta, hasta "

"Dün bize gösterdi ki, siz bu ülkeyi yönetmiyorsunuz. Sadece bir avuç grubu yönetiyorsunuz. Ben yetki isterken, görevi verin, bu işraf düzenini yok edelim dedi. Kişilere, gruplara, cemaatlere, kişisel yakınlığı olanlara değil herkese yakın olacağız dedik. İstanbullular bu yüzden biz seçti. israf düzenine son verdik."

60b5dc08-2903-4904-881e-ee1dc2c3bab9.jpg

MİLLİ EGEMENLİĞİN ADRESİ ALTILI MASA

İmamoğlu konuşmasının devamında milli irade vurgusu yaptı. "Milli egemenliği kayıtsız şartsız kabul edenlerin yanında duracağız, yanında duracaksınız. Milli egemenliğin yanında durmak istiyorsan adres burası, adres Altılı Masa" diyen İmamoğlu, Altılı Masa'nın en çalışkan neferi olacağını yineledi.

'YENİ BİR DÖNEM AÇILIYOR'

İmamoğlu, mitingi bir başlangıç olarak niteleyerek, "Bugünden itibaren yeni bir dönem açılıyor. Bu bozuk düzeni hep birlikte kaldıracağız." dedi ve şöyle devam etti.

"Çare belli, hep birlikte mücadele edeceğiz. Özgür ve demokratik ülkenin vatandaşları olacağız. Sizlere güveniyorum çünkü, üç yıl önce tam iki kez günlerini gösterdiniz. Asla öfkeye kapılmayacağız ama hep birlikte mücadele edeceğiz.Bu dava bana açılmış dava değil, bu dava adalet davası, bu dava eşitlik davası."

İmamoğlu sözlerini yine "Herşey çok güzel olacak" diyerek bitirdi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar