Bahçeli'den HDP açıklaması: AKP'nin Meclis'teki partilerle görüşmesi doğal ve doğrudur

Bahçeli'den HDP açıklaması: AKP'nin Meclis'teki partilerle görüşmesi doğal ve doğrudur
MHP Lideri Devlet Bahçeli, başörtüsü teklifi nedeniyle AKP'nin HDP ile görüşmesine dair ilk kez konuştu. Bahçeli ziyareti, doğal ve doğru bir adım olarak nitelendirdi.

Artı Gerçek - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada AKP'nin HDP'yi ziyaret etmesi tartışmasına ilişkin olarak, "Son derece doğal ve doğrudur bir adımdır" değerlendirmesinde bulundu.

MHP'NİN NE DİYECEĞİ MERAK EDİLİYORDU?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AKP heyeti, başörtüsü konusunda hazırlanacak anayasa değişikliği için MHP, CHP, HDP ve İYİ Parti gruplarını TBMM'de 2 Kasım 2022 tarihinde ziyaret etmişti. Ziyaret, AKP içinde de tartışmalara yol açmıştı. Bu ziyarete iktidar ortağı MHP'nin ne diyeceği merak ediliyordu.

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI: GÖREVİ DERSİM İSYANININ RÖVANŞINI ALMAK

Bahçeli konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da "CHP'nin başına paraşütle indirilmiş ve özel görevle yetkilendirilmiş taşeron bir siyasetçidir" ifadeleriyle hedef aldı. Bahçeli ayrıca Kılıçdaroğlu'nun görevinin temelinde "Dersim isyanının rövanşını almak yattığını" savundu.

PERVİN BULDAN'IN 'CUMHURİYET' AÇIKLAMASINA TEPKİ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı Cumhuriyetle ilgili sözleri üzerinden de hedef alan Bahçeli, "Cumhuriyete yıkım projesi diyen arsız ve ahlaksız bölücüler inanıyorum ki milletin iradesiyle yıkılacaklar ve hesap verecekler" ifadesini kullandı.

PERVİN BULDAN NE DEMİŞTİ?

Pervin Buldan, geçen haftaki partisinin grup toplantısında “Kuruluşundaki adem-i merkeziyetçilik ve demokrasi fikrinin terk edilerek yerine Kürtler ve Aleviler başta, tüm farklılıkların ret ve inkarına dayalı tekçilik sisteminin devreye sokulmasıyla yaşanan 100 yıllık bir yıkım sürecinden bahsediyoruz” demişti.
HDP fr Pervin Buldan'ın Cumhuriyet ile ilgili sözlerine dair yaptığı açıklamada, "HDP’nin cumhuriyet fikriyle sorununun olduğunu ileri sürmek abesle iştigaldir. HDP’nin temel eleştirisi, tekleştirici politikalarının kendisinedir" demişti.

Bahçeli'nin konuşmasından başlıklar şöyle:

'ATATÜRK’ÜN EMANETLERİ MHP VE CUMHUR İTTİFAKI’NDADIR'

"(İsim vermeden Kılıçdaroğlu'na) 10 Kasım matem günü değil, yaşanmış onca hadisenin bir idrak günüdür. Atatürk’ün kurduğu partinin hasbelkader başında oturan zatın bile isteye sömürgecilerin eline düşmesi, siyasi koloniye dönüşmesi maalesef Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş esaslarına tümüyle itiraz hatta ihanettir. Mustafa Kemal Atatürk tam bağımsızlık düşkünü, anti emperyalist karakterli bir asker, milletine sevdalı bir siyaset ve devlet adamıdır."

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetleri MHP ve Cumhur İttifakı’ndadır. Bu milli emanetlere asla leke sürdürülmeyecektir."

PERVİN BULDAN'I HEDEF ALDI

"Cumhuriyete yıkım projesi diyen arsız ve ahlaksız bölücüler inanıyorum ki milletin iradesiyle yıkılacaklar ve hesap verecekler, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır."

"Tahıl koridorunaki ısrar ve iradenin, Rusya- Ukrayna arasındaki müzakere ortamını da canlandırması, İstanbul’da kurulacak bir masada barışın yeşermesi samimi dileğimizdir."

'ABD'YE SANDIK SONUÇLARINA SAYGI TAVSİYE EDİYORUZ'

"Bugün ABD'de ara seçimler yapılacaktır. Amerikan halkı, 36 eyaletin valisini seçmekle birlikte Temsilciler Meclisi'nin tamamını ve Senato'nun 35 sandalyesini oylarıyla belirleyecektir. ABD, sosyal, ekonomik ve siyasi kördüğümün pençesindedir. Toplumsal uzlaşma kanama geçirmektedir. Siyasetteki sert kutuplaşma ABD'yi kuşatmıştır. Biden, cumhuriyetçilerin senatoda çoğunluğu kazanması halinde kendisi hakkında azil süreci başlatacaklarını açıklamıştır. Biz demokratik süreçlerin harfiyen işlemesini ve sandık sonuçlarına saygıyı tavsiye ediyoruz. Kaos içindeki bir ABD'nin, bölünme ve ayrışma yoluna girmiş bir ülkenin diğer ülkelere de etkileri olacağını düşünüyoruz."

"Brezilya'da seçimler yapılmış, Lula tekrar devlet başkanı seçilmiştir. Fakat bu ülkedeki kaos bitmemiştir. Kore'deki gerginlik gün be gün tırmanmaktadır."

'TÜRKİYE, KIŞ KONUSUNDA ÇOK RAHAT'

"Çok şükür Türkiye kış konusunda çok rahattır. Aksini iddia edenler zillete düşen müfteriler korosudur.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ

"İsveç'te yapılan seçimlerden sonra kurulan hükümetin Türkiye'ye yönelik sıcak mesajları dikkatimizi çekmiştir. Finlandiya'nın NATO'ya üyeliği meselesi, öne çıkan gündemlerimizden biridir. İsveç ve Finlandiya'nın hangi somut adımlar attıkları ve terörle aralarına nasıl sınırlar koydukları titizlikle incelenmesi gereken bir husustur. Henüz ikna edici bir sonuç alınmış değildir."

'ZİLLET İTTİFAKI BİR BAKIMA DEMOKRASİNİN CELLAT BAŞIDIR'

"“Türkiye'nin an itibariyle en ciddi sorunu muhalefetin mefrunç, melez, menfur ve garimeşru bir çizgide sabitlenmiş olmasıdır. Dış güçlerin içerideki etki ajanı gibi faaliyet gösteren, bu savrulmaya siyaset diyen, bunu demokrasiyle maskeleyen zillet ittifakı, demokrasinin cellat başıdır. Arsıza sözün, kokmuşa tuzun fayda etmeyeceğini bilsek de bu tespitleri yapmak ana görevimizdir. Doğruya doğru demeyi inatla sürdüreceğiz.Zillet ittifakı bir bakıma demokrasinin cellat başıdır."

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI: TAŞERON BİR SİYASETÇİDİR.

“Kılıçdaroğlu CHP'nin başına paraşütle indirilmiş ve özel görevle yetkilendirilmiş taşeron bir siyasetçidir. Bu görev Atatürk'ü itibarsızlaştırma ve CHP'yi silme görevidir. Bu görevin temelinde Dersim isyanının rövanşını almak yatmaktadır. Kılıçdaroğlu'nun hiçbir söz ve eylemi CHP'nin öncesi genel başkanlarıyla bağdaşmamaktadır.”

KILIÇDAROĞLU'NUN UYUŞTURUCU AÇIKLAMASI

“Türkiye'nin gri listede olduğunu saygısızca lanse eden Kılıçdaroğlu,bizim için simsiyah bir şahsiyettir. Yalan fabrikasıdır, iftira madenidir."

“Temiz para derken Türkiye'yi narko-devlet olarak yabancı ülkelerde ispiyonlayan Kılıçdaroğlu, bizim gözümüzde bu devrin Sait Mollası, Ali Kemal'i, sömürgeciliğin inzibat görevlisidir. Bir değil, bin kere yazıklar olsun diyorum.”

“Türk milletinin her kuruşu temizdir, alın teridir. Türk milletinde paraya istikbalini satacak gençlik yoktur. Türk milleti cebi para dolsun diye ruhunu asla kiraya vermeyecektir. Türkiye'yi sağda - solda, parti odalarında veya grup kürsülerinde kara parayla itham edenler, Türk askerine, Türk polisine uyuşturucu ticaretiyle ilgili çamur atan kim olursa olsun bizim gözümüzde vatan hainidir. Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticaretine göz yumulduğunu iddia etmek FETÖ ağzıdır. Kılıçdaroğlu'nun söylediği söze bakın, girdiği ilişki ağlarına bakın. Kılıçdaroğlu, kara para görmek istiyorsa HDP'yi incelesin. Bölücü terör örgütünün karanlık servetiyle ilgilensin.”

AKP'NİN HDP ZİYARETİ: DOĞAL VE DOĞRU BİR ADIMDIR

“Başörtüsünü güvence altına alan anayasa değişikliğini sonuna kadar destekliyoruz. Ya geniş bir mutabakatla TBMM'de ele alıp sonuca gidelim ya da halkın takdirine sunalım.”

“Bu arada AK Parti heyetinin anayasa değişikliğini görüşmek amacıyla Meclis'te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmesi de son derece doğal ve doğru bir adımdır. HDP'yle niye görüşülmüş? Biz buna ne diyecek, nasıl tepki gösterecekmiş? HDP'ye nasıl baktığımızı tekrar etmeye lüzum bile duymuyorum. AK Parti heyetinin CHP'yle kurduğu temasa ses çıkarmayanların bizim sırtımızdan HDP'yi dillerine dolaması muflis bir tavırdır. Bizim gözümüzde HDP neyse, CHP de odur ve aynısıdır.”

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar