Bir uyarı da Tayfun Kahraman’dan: Bir ayda inşaata başlamak felakete zemin hazırlar

Bir uyarı da Tayfun Kahraman’dan: Bir ayda inşaata başlamak felakete zemin hazırlar
Gezi tutuklusu şehir plancısı Tayfun Kahraman, deprem bölgesinde inşaatın aceleye getirilmemesi gerektiği konusunda uyardı, Kahraman, “Bir ayda inşaata başlamak yeni felaketlere zemin hazırlamaktır!” dedi.

Artı Gerçek - Maraş'ta 9 saat arayla meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma yol açan depremin ardından bölgede yapılaşmaya yönelik açıklama gelmeye devam ediyor.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde yaptığı açıklamada ‘bir yıl’ müsaade istedi ve bu süre zarfında yıkılan binaların yerine yenisinin inşa edileceğini iddia etti.

Ardından, Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, ‘deprem bölgesinde çalışma yapmadan inşaata başlanmaması gerektiğini’ söylemişti.

Görür, “Televizyondan duydum, sayın cumhurbaşkanımız deprem bölgesinde kalıcı konutlara bir an önce başlanacağını duyurdu. İnsani açıdan bu yaklaşımı elbette anlıyorum ama nacizane tavsiyem bu bölgenin tümünde mikro-bölgeleme çalışması yapmadan yerleşim alanları için yer seçilmemeli ve inşaata başlanmamalı. İnşallah bu sefer sesimi yetkililere duyurabilirim” ifadelerine yer vermişti.

BİR UYARI DA TAYFUN KAHRAMAN'DAN

Gezi tutuklusu şehir plancısı Tayfun Kahraman da, Twitter hesabından deprem bölgesinde inşaata başlanmaması gerektiği konusunda uyardı.

Kahraman, “İnsanlar cenazelerini ararken rantçılar kar peşine düşmüş. Faciadan yine ders alınmamış!" dedi.

Kahraman devamında şu ifadeleri kullandı.

Bilime, toplum yararına sırt çevrilerek, hesapsız kitapsız betona boğulan kentler, affedilen kaçak yapılar, plansız altyapı haritadan silindi. El yordamıyla, kar hırsıyla yapılan denetimsiz inşaatların sonucu ortada. Bir ayda inşaata başlamak yeni felaketlere zemin hazırlamaktır!

‘AYIPLARI ÖRTMEK İÇİN YAPILAN BİNALAR’

Sivil toplumun, belediyelerin yardımlarıyla kendi reklamlarını yaptıkları, yabancı ekiplerin kurtardığı depremzedelere bile çökecek kadar alçaldıkları için, akla ve ahlaka düşman olanlar her şey bitmiş gibi yeni inşaat diyorlar!

Hızla ayıplarınızı örtmek için yapacağız dediğiniz binalarla yeni felaketlere neden olmadan, kentlerimizden, acılarımızdan çekin elinizi! Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. yüzyılında fosilleşmiş zihniyetinize yer yok. Namuslu, genç eller ile yeniden yaratacağız yıktığınız hayatımızı!”

KAHRAMAN 18 YIL CEZA ALMIŞTI

Gezi Parkı eylemlerini finanse ve organize etmekle suçlanan sanıkların yargılandığı davada Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye 18’er yıl hapis cezası verilmişti. Kavala, bugün (15 Şubat 2023) itibariyle 1933 gündür hapiste. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar