CHP heyeti Van'a gidiyor: Özel'den 'dayanışma' paylaşımı

CHP heyeti Van'a gidiyor: Özel'den 'dayanışma' paylaşımı
CHP lideri Özgür Özel, Abdullah Zeydan kararının ardından Sevda Erdan Kılıç, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal'ı Van'a gitmek üzere görevlendirdi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Van'da seçimi kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının elinden alınmasıyla mazbatanın ikinci gelen adaya verilmesi kararının ardından Van'a bir heyet görevlendirdi.

CH'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde mazbatanın seçimi kazanan Abdullah Zeydan yerine ikinci gelen adaya verilmesi üzerine bir heyet görevlendirdi. Heyet, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal’dan oluşuyor."

ÖZEL, PAYLAŞIM YAPTI: HALKIN İRADESİ İÇİN

Ardından Özel de konu hakkında bir paylaşım yaparak şunları söyledi:

"Van'da mazbatanın seçimi kazanan adaya verilmemesi üzerine, halkın iradesini savunma, dayanışma ve yaşananları yerinde takip etmek için milletvekillerimiz; Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Kayıhan Pala ve Sevda Erdan Kılıç'tan oluşan heyetimizi görevlendirdik."

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan yaptığı açıklamada, DEM Parti'nin eş genel başkanlarının da yer alacağı MYK toplantısının yarın Van'da yapılacağını da söylemişti.

NE OLMUŞTU?

DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde 245 bin 573 oy alarak yüzde 55.48 oranıyla kazandı. AKP'li aday Abdülahat Arvas ise 120 bin 147 adet oyla, yüzde 40.51 oranında kalmıştı.

Ancak DEM Parti'nin Van'da Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra 13 ilçenin 13'ünü de kazandığı seçimlerin ardından Zeydan'ın mahkeme kararıyla geri aldığı seçilme hakkının 29 Mart cuma günü, Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla ve mesai bitimine 5 dakika kala geri alındığı ortaya çıkmıştı.

Zeydan’ın haklarının alınmasına tepki yağarken, AKP’nin mazbata için İl Seçim Kurulu’na başvurmuştu.

Van İl Seçim Kurulu, AKP’nin başvurusunu jet hızıyla kabul etmişti. Zeydan’ın ‘seçilme yeterliliği’ taşımadığına ve mazbatanın ikinci en çok oyu alan adaya verilmesine oy çokluğuyla karar vermişti. Yani yüzde 27’yle Zeydan’ın yarısı kadar oy alan AKP adayı Abdulahat Arvas mazbatayı alacak. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar