Davutoğlu: DEVA Partisi birleşmeye hazır değil

Davutoğlu: DEVA Partisi birleşmeye hazır değil
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi ile birleşme görüşmelerinden sonuç alınamadığını söyledi. Erdoğan'la yaşadığı anlaşmazlık sonucu Mayıs 2016'da AKP Genel Başkanlığı'nı bırakmasını ise 'hata' olarak nitelendirdi.

Artı Gerçek - Gelecek Partisi ile DEVA Partisi arasında yürütülen birleşme görüşmelerinden sonuç alınamadı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, her türlü fedakarlığa hazır olduklarını ancak DEVA'nın birleşmeye hazır olmadığını söyledi.

BİNALİ YILDIRIM DÖNEMİNDE ÖRTÜLÜ BAŞBAKAN BERAT ALBAYRAK'TI

Davutoğlu, geçmişte başbakanlığı ve AKP Genel Başkanlığı'nı bırakmak zorunda kalması ve o dönem yaşananlara ilişkin de açıklamalarda bulundu. Kendisinden sonra AKP Genel Başkanlığı ve başbakanlığa getirilen Binali Yıldırım dönemi için "Binali Yıldırım başbakan değildi. Düşük profilden başbakan olmaz. Yıldırım döneminde örtülü başbakanın Berat Albayrak olduğunu Ankara'da herkes bilir."

SAADET PARTİSİ'NİN KONGRE SÜRECİ BEKLENİYOR

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Yeni Bir Sabah programına konuk olan Davutoğlu, Saadet Partisi ile grup kararlarının şimdilik devam ettiğini, partinin kongre sürecini beklediklerini açıkladı. DEVA Partisi'yle de TBMM'de grup kurmaya hazır olduklarını söyledi.

KİM BAŞKAN OLACAK?

Davutoğlu'nun programda yaptığı açıklamalar özetle şöyle:

- DEVA ile birleşmekse birleşmek, SAADET ile de grup kurmak dedik. DEVA ile birleşemedik Saadet ile grup kurduk. İsmimizden de fedakarlık ettik mesele de değil.

- Biz birleşelim diye teklif götürdüm. Gelecek Partisi olarak kalırsa Ali Babacan başkan olsun, DEVA Partisi kalırsa parti ismi Davutoğlu genel başkan olsun dedim. Elimizde 25 vekil var, siyasi dengeyi değiştirebilir. Benim makam derdim yok. Seçim hakkını da Babacan'a verdim.

'AKP GENEL BAŞKANLIĞINI BIRAKMAK BELKİ HATAYDI'

- Başbakanlık yapmış, seçimi kazanmışım. 6 ay sonra ülkede çift başlılık olmasın, AK Parti bölünmesin diye hiçbir şeyi talep etmeden bırakmışım, fedakarlık yapmışım. Şu anda düşündüğümde belki de hata yapmışım. Belki de değil. Mücadele ettim. Hiç mücadelede geri kalmadım, bedelini de çok ağır ödedim. Ama ha bırakmayabilirdim, belki şu anda olsam bırakmazdım, böyle gideceklerini bilseydim bırakmazdım. Ülkede bir çift başlılık olmasın diye fedakarlık yaptım.

'ERDOĞAN DAVETTE BULUNUP, KONUŞALIM DESE'

Siyasette küstük gitmez. Başta söyledim, Sayın Erdoğan bir davette bulunup da şunları konuşsak dese. Bunu her zaman söyledim ben. AK Parti kitlelerinin gözü kulağı bizde çünkü biz burada iyi bir muhalefet, yapıcı bir muhalefet sergilersek CHP muhalefetinden daha etkili olduğumuz görüldü SAADET'le.

'GELECEK PARTİSİ KULLANILMASI HAKKIMIZ'

- Sayın Babacan'a dün gece de söyledim grup meselesi de kabulümüz de ama şu anda bizim Saadet Partisi'yle zaten yürüyen bir grubumuz var ve gayet de iyi yürüyor. Bir yıl sonunda yeniden değerlendireceğiz dedik. Ben bu konu da ilkelere uyarım, usulüne uyarım. Sayın Babacan'la görüşmeden Sayın Karamollaoğlu'yla görüştüm ve Sayın Karamollaoğlu'na dedim ki 'biz sizinle bir yıllık bir şey yapmıştık, taahhütte bulunmuştuk. O bir yıl doldu. Evet. Devam ediyor muyuz? 30 Haziran'da kongre yapacaktınız. Kongre sonrasında konuşacaktık ama kongre ertelendiği için sizi de zorla sokmak istemeyiz. Tabii devam ettiririz grubu ama bizim de hakkımız SAADET isminin yerine artık Gelecek Partisi isminin kullanılması. Çünkü bir yıl biz fedakarlık yaptık.

'HER OPSİYONA EVET DİYORUZ, YETER Kİ MERKEZ SAĞ İHTİYACI KARŞILANSIN'

- Bizim pozisyonumuz birleşmeye dahil her opsiyona evet diyoruz. Her opsiyona. Yeter ki mecliste AKP-CHP kutuplaşmasının karşısında ortada bir merkez sağ ihtiyacı karşılasın.

Sayın Babacan tabii saygı duyarım, kurulları var istişare edecek. O kurullar da yaptığı istişarede birleşme değil de grup kurma üzerine duralım dedi. Ben de grup kurma konusunu zaten bizim grubumuz var şu anda SAADET'le konuşuruz. DEVA şu veya bu modelde birleşmeye daha henüz hazır değil.'

Öne Çıkanlar