DEM Parti Hilvan'da kadınlarla buluştu

DEM Parti Hilvan'da kadınlarla buluştu
DEM Parti, 2 Haziran'da seçimlerin yenileneceği Hilvan'da kadınlarla buluştu. Kadınların sorunlarını ve taleplerini dinleyen heyet, eşbaşkanlık sistemini ve projelerini anlatı.

URFA - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Hilvan'da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalara DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, DEM Parti milletvekilleri Dilan Kunt Ayan, Öznur Bartın, Halfeti Belediye Eşbaşkanı Saniye Bayram, önceki dönem Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Riha Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Parti Meclisi (PM) üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.

'KADINLAR İÇİN İSTİHDAM YARATACAĞIZ'

Kadınlardan oluşan heyetin ilk olarak ilçe merkezine yakın bir tarlada çapa yapan kadınları ziyaret etti. DEM Parti heyeti kadınların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Hilvan Belediye Eşbaşkanı adayı Garip Yeşil, "Kadınlar için istihdam yaratacağız. Toplumun hepsini bir araya getirip, Hilvan'ı huzurun merkezi haline getireceğiz. Birlikte karar alıp birlikte yöneteceğiz. Kendimize de halkımıza da güveniyoruz. Bir kez kazandık bir kez daha kazanacağız" dedi. Emekçi kadınlar ise sadece DEM Parti'nin kadınların hakkını savunduğunu belirterek destek sözü verdi.

'HİLVAN'I HALKIN BELEDİYESİ YAPMAK İÇİN GELİYORUZ'

DEM Parti heyeti ardından kırsal Yenidoğan mahallesinde kadınlar ile bir araya geldi. Buluşmaya çok sayıda kadın katıldı. DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, seçimlerin önemine değinerek eşbaşkanlık ile ilgili bilgi verdi. Kadınların DEM Parti yönetimi ile birlikte belediyeye gitmeye başlayacağını belirten Türkoğlu, "Biz yönetirsek kendi ihtiyaçlarımızı hayata geçiririz. Hilvan belediyesi halkın belediyesi yapmak için geliyoruz. Sorunları biliyoruz, çözümü de biliyoruz. Onurlu bir mücadeleyi birlikte kuracağız. Sizin talep ve önerileriniz bizim için önemli" diye konuştu.

whatsapp-gorsel-2024-05-27-saat-15-45-16-b08e9384.jpg

GARİP YEŞİL EŞBAŞKANLIK SİSTEMİNİ ANLATTI

Eşbaşkan adayı Garip Yeşil de belediyenin DEM Parti'ye geçmesinden sonra hayata geçirilecek projeleri anlattı. Yeşil, belediyeyi eşbaşkanlık ile bütün kadınlarla birlikte yöneteceklerini kaydetti. Ardından buluşmaya katılan kadınlar talep ve önerilerini anlattı. "Coğrafya kaderdir" söylemine karşı olduğunu söyleyen bir kadın Hilvan'ın 45 yıldır bilinçli bir şekilde geri bırakıldığını söyledi. Kadınların Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektiği buluşma 'jin, jîyan, azadî' (kadın, yaşam, özgürlük) sloganları ve zılgıtlarla son buldu.

whatsapp-gorsel-2024-05-27-saat-15-45-15-66d7e6d9.jpg

TARIM İŞÇİSİ KADINLARLA BİR ARAYA GELDİLER

DEM Parti heyeti Bağlaç kırsal mahallesinde kadınlarla ile bir araya geldi. DEM Parti İl Eşbaşkanı Sema Aişeoğlu, DEM Parti ve geleneğini sürdürdüğü partilerin belediye yönetimi örneklerini, kadınların belediyeye katılımını anlattı. DEM Parti milletvekili Öznur Bartın, Halfeti Belediye Eşbaşkanı Saniye Bayram'ın içinde yer aldığı heyet Milisaray ve Kırbaşı kırsal mahallelerinde kadınlar ile bir araya gelerek, taleplerini dinledi. Mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan kadınlar maruz kaldıkları hak ihlallerinin anlatarak, DEM Parti yönetiminde belediyenin çözüm üretmesini istedi.

whatsapp-gorsel-2024-05-27-saat-15-45-15-4aa51bed.jpg

Öne Çıkanlar