Seçime günler kala Hilvan: 'DEM Parti'ye haksızlık yapıldı'

Hilvan, 2 Haziran'da yenilenecek seçime hazırlanıyor. DEM Parti'nin kazandığı, ancak AKP'liler tarafından sandıkların yakıldığı ortaya çıkması rağmen, AKP'nin itirazıyla seçimlerin yenileneceği kentte seçmenler DEM Parti'ye haksızlık yapıldığı görüşünde.

Rojhat ABİ


HİLVAN - Urfa'nın Hilvan ilçesinde 31 Mart Yerel Seçimlerini oyların yüzde 33'ünü alan DEM Parti kazandı. 15 yıldır ilçeyi yöneten AKP ise yüzde 30'da kaldı. 45 yıl sonra Kürt siyasi hareketinin yeniden kazandığı ilçede, AKP'liler tarafından sandıkların yakıldığı ortaya çıktı ancak AKP'nin itirazı üzerine seçimin 2 Haziran'da yenilenmesine karar verildi.

Seçimlere bir hafta kala konuştuğumuz Hilvanlılar, AKP'li belediye yönetiminin ilçeye hizmet getirmemesinden şikayetçi. Belediyenin yandaşlara çalıştığını söyleyen Hilvanlılar, yönetimin değişmesini istiyor.

'HİLVAN'A HİÇBİR HİZMET YAPILMADI'

DEM Parti'nin kazandığı seçimi AKP'nin iptal ettirdiğini söyleyen Mizgin Köksüz, "2 Haziran'da seçimi nasıl iptal ettilerse biz aynen o şekilde seçimi kazanacağız. Başka çare yok. Bundan önceki belediyeler 40-45 yıldır kendilerine yaptılar, kendileri yediler. Yandaşlarına çalıştılar. Hilvan'a hiçbir hizmet yapılmadı" dedi.

mizgin.jpg
Mizgin Köksüz

'BELEDİYE KİMSENİN AİLE BELEDİYESİ DEĞİL'

31 Mart Yerel Seçimlerinde yaşananlara tepki gösteren Cihat Acemoğlu da "Seçimde DEM Parti'ye haksızlık yapıldı. Haksızlığa karşı susan dilsiz imansız şeytandır derler. AK Parti adayı kendi akrabalarıyla beraber gidip sandıklarımızı yaktı. Sonra da kendi paylaşımlarında diyor ki 'Hilvan bizimdir, Hilvan'ı kimseye bırakmayız'. Hilvan ne DEM Parti'nindir ne de AK Parti'nindir, hiç kimsenin değildir. Hilvan, Hilvan halklarınındır. Bunu herkesin bilmesi lazım. Belediye de kimsenin aile belediyesi değildir" diye konuştu.

cihat.jpg
Cihat Acemoğlu

'31 MART'TA ÇOK BÜYÜK HAKSIZLIK YAPILDI'

Belediye başkanının artık değişmesi gerektiğini vurgulayan Hatice Obur ise "31 Mart'ta çok büyük haksızlık yapıldı; seçimlerimizi iptal ederek, oylarımızı yakarak. Biz artık bu adamın gitmesini istiyoruz. Artık bunun düşmesini istiyoruz. Tercihimiz DEM Parti. Bu sefer onlar gelsin denesin. Onlar kendini göstersin. İnşallah 2 Haziran'da kazanırız. DEM Parti her yerde çalışıyor" dedi.

hatice.jpg
Hatice Obur

'YİNE KAZANACAĞIZ'

19 yaşındaki Ömer Dağ da seçimin iptal edilmesine tepkili. Dağ, "Tercihimi DEM Parti'den yana kullanacağım. Hilvan'da zaten biz kazandık. AK Parti yönetimi de seçimi zorla elimizden aldı. Hilvan'da gençlere de çağrım da oylarını DEM Parti'ye vermeleridir. Gençlerle kazandık yine kazanacağız" diye konuştu.

mer.jpg
Ömer Dağ

Öne Çıkanlar