Hatimoğulları Hilvan'da halk buluşmasında konuştu: 'Seçimi daha büyük farkla kazanacağız'

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, seçimlerin yenileneceği Urfa'nın Hilvan ilçesinde halk buluşmasına katıldı. Burada konuşan Hatimoğulları, "Bu seçimi daha büyük farkla kazanacağız" dedi.

Rojhat ABİ


HİLVAN - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 2 Haziran'da seçimlerin yenileneceği Hilvan'da halk buluşmasına katıldı.

DEM Parti Seçim Bürosu yakınındaki alanda düzenlenen buluşmada Hatimoğulları, binlerce Hilvanlı tarafından coşkuyla karşılandı.

9ccb5f44-5797-4818-9c67-d4e121f4bde3.jpg

DEM Parti Urfa Milletvekilleri Dilan Kunt Ayan ile Ömer Öcalan, Van Milletvekilleri Sinan Çiftyürek ile Zülküf Uçar, Urfa İl Eşbaşkanları Bekir Karakeçeli ile Sema Aişeoğlu, Hilvan İlçe Eşbaşkanları Meral Özdemir ve Mustafa Koyuncu, Hilvan Belediyesi Eşbaşkan adayları Garibe Yeşil ve Serhan Paydaş halkı selamladı.

nws2-01-24-35-05-still178.png

'HİLVAN'I TEKRAR KAZANACAĞIZ'

Kürtçe bir konuşma yapan DEM Parti Hilvan Belediyesi Eşbaşkan adayı Garibe Yeşil, "Hilvan'da onların kalesini yıktık. Tabii bunlar büyük bir emekle oldu. Bildiğimiz gibi başkanlarımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ağır cezalar aldı. Biz bu durumu kınıyoruz ve duruşları karşında saygıyla eğiliyoruz. Belediye halkın belediyesidir. Belediye Hilvan halkının evidir. Hilvan'daki emekçi ve çiftçi halkımız için çalışacağız. Bu emeğimiz varoluşumuz, geleceğimiz dilimiz ve kültürümüzdür. Biz tekrar belediyemizi alacağız. Hep birlikte başaracağız" dedi.

18426dd1-7ab1-4e7e-90bd-ab44e52c2d5f.jpg
Garibe Yeşil

'AKP DE ANLAYACAK SANDIKLA GELEN SANDIKLA GİDER'

Hilvan Belediyesi Eşbaşkan adayı Serhan Paydaş da şöyle konuştu:

"31 Mart'tan daha büyük bir zaferle 2 Haziran'ın müjdesini görüyorum. Zalimlere karşı, seçmenin iradesini yok sayan zihniyete karşı büyük bir mücadele veriyoruz, ne mutlu bize. 2 Haziran'da büyük bir zaferle karşılaşacağız. Öyle bir zafer olacak ki zalimler bile utanacak. Polisleri, sandık görevlilerini, öğretmenleri darp eden zihniyeti kabul etmiyoruz, 2 Haziran'da büyük cevap vereceğiz. AKP de anlayacak ki sandıkla gelen, sandıkla gider. Bunu er ya da geç öğrenecekler. Hilvan'da bunu onlara göstereceğiz."

37f55a58-f7c8-4554-be0e-fccf1e11c32e.jpg
Serhan Paydaş

'SOSYAL YARDIMLARLA VATANDAŞI TEHDİT EDEMEZSİNİZ'

Paydaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hilvan'a huzur getireceğiz. Biz hizmet için geliyoruz.
Biz yoksulluğu, sefaleti yenmek için geliyoruz. Sosyal yardım listesinde yer alan vatandaşlarımıza sesleniyorum: Sosyal yardım, sosyal devlet anlayışının gereği herkesin hakkıdır. Hiçbir sosyal vakıfta yer alan memur, hiçbir vatandaşı arayarak tehdit edemez. Biz bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız.

Buradan kaymakamlık makamında da sesleniyorum: sosyal yarımda yer alan memurlarınızı uyarın. Çünkü biz bu işin takipçisi olacağız. Bunu siyasi malzeme konusu yapamazsınız. Er ya da geç herkese adalet gerekecek. Bugün biz burada onlar için de adalet mücadelesi veriyoruz."

'HODRİ MEYDAN, DAHA BÜYÜK FARKLA KAZANACAĞIZ'

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da konuşmasında şunları söyledi:

"Çetevari faaliyetlerle bu seçimi bizden alacaklarını zannedenler 2 Haziran'da büyük bir bozguna uğrayacaklar. Hilvan halkı 2 Haziran'da 31 Mart'tan daha güçlü bir sonuca hazır mıyız? Burada yaşananları sizler gayet iyi biliyorsunuz? Hilvan'da sandık sayımları sabaha kadar sürüncemede bıraktırıldı. Sandık görevlilerine, kamu çalışanlarına şiddet uygulandı. Seçimi kaybettiğini bilen AKP'nin yandaşları, adayın akrabaları ve teşkilatının bizzat kendisi sandıkları yaktılar ve sandıklar yakıldıktan sonra seçimlerin tekrar edilmesi karara bağlandı. Hodri meydan, biz bu seçimlerin tekrarlanmasından çekinmiyoruz. Ve biz bu seçimleri daha büyük bir farka kazanacağız."

'HİLVAN HALKI 45 YIL ÖNCE DE BAŞARMIŞ'

Hatimoğulları, şöyle devam etti:

"Sandıkları çalanlar, yakanlar, Ankara'da bu seçimin tekrarlanmasını karara bağlayanlar tarihe şöyle geçecek: Bunlar sandıkları bilerek yaktırdılar, halkın iradesini gasp ettiler, hırsızlık yaptılar, çetevari faaliyetlerle seçimi gasp etmeye kalktılar. Burada 45 sene önce Nadir Taner belediyeyi kazanıyor. O dönemde kadın temsiliyetinin, eşbaşkanlık sistemimizin tohumlarının atıldığını söylemeliyim. O dönemde üç kadın arkadaşımız belediye meclis üyesi olarak seçiliyor. Emine Hacıyusufoğlu, Düre Kaya; onları kaybettik, ruhları şad olsun ve Saadet Yavuz. Hilvan halkı çok önemli bir şeyi başarmış tarihte. Biz bir kez daha 45 sene öncesine dönüp, kadın belediyecilik anlayışımızı, eşbaşkanlık anlayışımızı, eşit temsiliyet anlayışımızı, demokratik belediyecilik anlayışımızı 2 Haziran'da zaferle taçlandıracak mıyız?"

88718a44-fb66-4863-805e-4b074a3746de.jpg

'İLK İCRAATIMIZ TEMİZ SU OLACAK'

Hatimoğulları, AKP'li belediyelerin halk için hizmet etmediğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Belediye burada çalışmadı. AKP belediyeleri hiçbir yerde çalışmadı. Beş yıllık yönetim süresince çim saha, halı saha yapmışlar. Ve bunu utanmadan proje diye halka sunuyorlar. Hilvan halkının temiz içme suyudur. Ve biz söz veriyoruz ilk icraatımız bu olacaktır. Hilvan halkı Kürdistan coğrafyasının dört bir yanında olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta geçimini sağlayan bir halk. Peki tarım ve hayvancılık için gerekli olan şeyleri merkezi hükümet başta olmak üzere yerine getiriyorlar mı? Hayır. Uyguladıkları tarım politikalarıyla eti de buğdayı da pamuğu da dışarıdan ithal etmeye mahkum ettiler.

Urfa halkı, Hilvan halkı doğduğu yerde doymadığı için Çukurova'ya, Ege topraklarına gidip çalışmak zorunda kalıyor."

'YAPILMAYANLARI YAPMAYA GELİYORUZ'

AKP Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu'nun "tarım işçileri tatile gidiyor" sözlerini hatırlatan Hatimoğulları, şunları söyledi:

"O sandıklarımıza çalanların partisi var ya onun temsilcileri diyorlar ki tarım işçileri o tatile gidiyormuş. Yuh size ya, yuh size be... DEM Parti olarak buraya Hilvan'da yapılmayanları yapmak üzere geliyoruz. Bakın köy yollarına, yol demeye bin şahit gerekiyor. Şehir merkezinden gelirken bile yolların ne kadar berbat olduğuna hep beraber tanıklık ettik. Biz DEM Parti olarak Hilvan'ın yolunu, Hilvan'ın temiz su şebekesini, Hilvan'ın tarım arazilerinin sulanmasıyla ilgili çalışmalar yürüteceğiz. Hilvan halkının iradesine talibiz."

'KÜRDÜ CEZALANDIRMAK İSTİYORLAR'

Hilvan'ın susuz bırakıldığını vurgulayan Hatimoğulları, "Bakın 5 kilometre ötede baraj yapılmış ve 95'ten bu yana bu barajdaki sular tarım arazilerine yönlendirilmeliyken Hilvan susuz bırakılmış. Neden? Çünkü düşman hukuku var. Kürdü cezalandırmak istiyorlar. Kendilerine oy vermeyen, yandaşları olmayanı cezalandırmak istiyorlar. Bizim size sözümüz olsun. Tarım arazileri susuz kalmayacak. Adeta işkenceci aracı haline getirilmiş elektrik kesintileriyle hep beraber mücadele edeceğiz. Bizlerden öç almaya çalışanlara en iyi cevabı 2 Haziran'da vereceğiz" diye konuştu.

'SANDIKLARI GÖZÜMÜZ GİBİ KORUYACAĞIZ'

Belediyeleri 31 Mart'ta kayyımlardan geri aldıklarını hatırlatan Hatimoğulları, "Dışarıdan getirdikleri askere polise rağmen bizler belediyelerimizi yeniden kazanmayı başardık, önemli oranda. Bizler o sandıkları gözümüz gibi koruyacağız. Her sandıkta görevlilerimiz dışında bir avukat arkadaşımız bulunacak. Hiç kimse o gün endişe kapılmasın. Varsa hedefledikleri provokasyonları boşa düşüreceğiz" dedi.

'SAKIN OLA 31 MART'TAKİNİN BENZERİNİ YAPMAYA KALKIŞMAYIN'

Urfa Valisine seslenen Hatimoğulları, "31 Mart'ta yaşananların bir daha yaşanmaması için güvenlik önlemi alması gereken sizsiniz. Bu görevi 31 Mart'ta yapmadınız şimdi yapmak zorundasınız. Bütün Türkiye'nin, Avrupa'nın gözü kulağı Hilvan seçimlerinde olacak. Kolluk kuvveti başta olmak üzere ve onlara o emri veren vali başta olmak üzere ve hükümetin merkezi başta olmak üzere bilsin ki bütün dünyanın gözü kulağı Hilvan'da olacak. Ve sakın ola bir provokasyona yeltenmek, o gün yaptıklarının benzerini yapmaya kalkışmasınlar. Bunun hesabını Türkiye halkına, Avrupa'ya, dünyaya veremezler" diye konuştu.

Hatimoğulları'nın ardından sanatçı Kadir Çat sahne aldı.

ekran-goruntusu-2024-05-22-195726.jpg

AKP'LİLER OY PUSULALARINI YAKINCA SEÇİM İPTAL EDİLMİŞTİ

DEM Parti, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Hilvan Belediyesi'ni 521 oy farkla kazanmıştı. Oy pusulalarının yakıldığının tespit edilmesi üzerine başlatılan soruşturmada AKP seçim kurulu üyesinin de aralarından bulunduğu 7 kişi tutuklanmıştı. AKP'nin itirazı üzerine bazı sandıklardaki oyların yakıldığı ve çalındığı gerekçesiyle seçimlerin 2 Haziran'da yenilenmesine karar verilmişti. Hilvan Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, 2 Haziran'daki seçimin sonuçlanmasına kadar Hilvan Belediyesine kayyım olarak atanmıştı. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar