Erdoğan: Madencileri bir numara olan profesörlerimiz tedavi ediyor

Erdoğan: Madencileri bir numara olan profesörlerimiz tedavi ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amasra'da yaralanan madencilerle ilgili şöyle konuştu: "Yanık durumları ağır olan madencilerimiz Türkiye'de 1 numara olan profesörlerimiz tarafından tedavi ediliyor. Nereden nereye geldiğimizi söyleme bakımından bunlar çok önemli."

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın Amasra'daki madenci katliamına dair konuşurken, yanık ünitesi kurulmasına ilişkin icraatlarından bahsetti.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen E-İnsan Programı'nda konuşan Erdoğan, "Türkiye artık evlatlarının yurt dışına eğitime gittiği değil, yurt dışındaki evlatlarını kendine çeken bir ülke oldu" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

'BİZ BUNLARI AŞTIK'

"Sağlık hizmetlerini gelişmiş ülkelerin bile çok üzerinde standartlarda veriyoruz. Şu anda hocalarımız çok çok başarılı operasyonlar gerçekleştiriyor. En son Bartın'daki Amasra olayında 41 şehidimiz var. 41 şehidimizin yanında bütün oradaki yaralılarımıza anında müdahale ile onları sağlıklarına kavuşturmak, 6altı tane de ağır olan, ki bir tanesi şuuru açıktı, diğer beşinin durumu biraz sıkıntılı. Onlarla belediye başkanlığım döneminde İstanbul'da yanık için bir hastanede böyle bir bölüm yoktu. Bir tane söylediler, orayı gezdim. Maalesef paslı küvetler vardı. Ama biz şimdi bunları aştık. Bizim şehir hastanelerinde böyle sıkıntı yok. Çam Sakura Hastanemizde tedavi gören, yanık durumu ağır olan bu hastalarımız Türkiye’de bir numara olan profesörlerimiz tarafından tedavileri yapılıyor. Nereden nereye geldiğimizi söyleme bakımından bunlar çok önemli."

'BATIDA NE VARSA GÜNEYDOĞU'DA DA OLACAK DEMİŞTİK, BAŞARDIK'

"Terörle mücadeleye geldiğimizde tüm alanlarda huzuru tesis ederek insanların gece gündüz güven içinde hayatlarını sürdürebilmelerini sağladık. Güneydoğu'da gece belli bir saatten sonra dışarı çıkmak mümkün değildi. Şimdi insanlarımız gece geç saatlere kadar kafelerde, restoranlarda geziyorlar. Bunlar durup dururken olmadı. Büyük bir azmin neticesinde bunu gerçekleştirdik. Batı'da ne varsa Güneydoğu'da da olacak demiştik, başardık. Burası Türkiye. Türkiye de artık gelişmiş ülkeler programı içerisinde yerini aldı."

'DEĞİŞTİRMEKTE EN ZORLANDIĞIMIZ ALAN'

Kamu personel rejimi, hükümetlerimiz döneminde, değiştirmekte en zorlandığımız alan olduğunu itiraf etmek isterim.

Iğdır'da üniversiteye gidecek olan genç ta İstanbul'a neden gelsin? Üniversite sayımızı 76'dan 208'e çıkardık. Dikkatimizi eğitim kalitesinin yükseltilmesine veriyoruz.

'TÜRKİYE YURT DIŞINDA EĞİTİM GÖREN EVLATLARINI ÇEKEN BİR CAZİBE MERKEZİ'

Türkiye artık iyi eğitimli evlatlarının kariyer için yurt dışına gittiği değil, yurt dışında eğitim gören evlatlarını kendine çeken bir cazibe merkezi olmuştur. Hatta diğer ülke ülke vatandaşlarından yetenekler de küresel marka haline gelen şirketlerimizde çalışmak için Türkiye'ye yönelmektedir.

Devletimizi ve özel sektörümüzü başarıdan başarıya taşıyacak bir yetenek yönetim modelinin inşasını hedefliyoruz.

YAZ STAJI ÜCRETLERİ ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKACAK

Erdoğan ayrıca, "Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz" açıklamasını yaptı.

Ulusal Staj Programı'nın 2023 yılı başvurularını bugün itibarıyla açtıklarını belirten Erdoğan, "Önümüzdeki yıl Ulusal Staj Programımızdaki stajyer öğrenci sayısını 150 bine çıkartıyoruz. Staj sürelerinin de 3 aya kadar uzatılabilmesini sağlıyoruz. Özel sektör de 150 bin öğrenciye benzer şartlarda staj imkanı vererek toplamda bu sayıyı 300 bine ulaştırmamıza destek vermelidir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, "Kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyacağı insan kaynağının belirlenmesi amacıyla 2023-2027 Stratejik İnsan Kaynağı planlamasının çalışmalarına başladık" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar