İddia: İmamoğlu ve Özel İstanbul'da biraraya geldi

İddia: İmamoğlu ve Özel İstanbul'da biraraya geldi
CHP'de son günlerde 'değişim' vurgulu açıklamaları ile dikkat çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in seçimlerden hemen sonra İstanbul'da biraraya geldiği belirtiliyor. İddiaya göre ikili 'yenilgi' ve 'değişim'i konuştu.

Artı Gerçek - Seçim sürecinin tamamlanmasının ardından CHP'de "değişim" çağrıları ile dikkat çeken iki isim olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in biraraya geldiği iddia edildi. Buna göre, İmamoğlu ve Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yenilgi ile tamamladığı ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinden iki gün sonra, İstanbul Beşiktaş'ta biraraya geldi.

'YENİLGİ VE DEĞİŞİMİ KONUŞTULAR'

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, bugünkü köşesinde şu iddiayı ortaya attı: "İddialara göre, 28 Mayıs'tan iki gün sonra 30 Mayıs'ta değişim için yola çıkan iki isim Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel, İstanbul Beşiktaş'ta buluştu. CHP'nin iki "genç" isminin de gündeminde "yenilgi" ve "değişim" vardı. Bu buluşmanın ardından 3 Haziran günü Özgür Özel'in, Kılıçdaroğlu tarafından grup başkanı ilan edildiğini hatırlatalım."

28 Mayıs seçimlerinin hemen sonrasında İmamoğlu'nun yaptığı parti için değişim çağrısı, kulislerde CHP Genel Başkanlığı için adaylık sinyali olarak yorumlanmıştı. İlerleyen günlerde CHP Grup Başkanı seçilen ve Kılıçdaroğlu'na yakınlığı ile bilinen Özel'den de "değişim" vurgulu açıklamalar gelmeye başlamıştı.

'BEN İLLA GENEL BAŞKAN ADAYI OLAYIM DEMİYORUM'

Özel son olarak gazeteci Kübra Par'a açıklamasında "Bu süreçte mutlaka kuvvetli özeleştiri yapmamız lazım. Bırakın parti mensuplarını, oy veren vatandaşın bize 'Değişin' deme hakkı var. Hatta oy vermeyenler de 'Değişin de oy verelim' diyebilir" ifadelerini kullanmıştı. Kendisinin olası parti liderliği hakkında ise "Ben illa genel başkan adayı olayım demiyorum. Sorumluluktan da fedakarlıktan kaçmıyorum. Kaybeden takımda santrafor olmak yerine şampiyon olmak isteyen takımın her mevkiinde olabilirim" demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar