Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a başörtüsü yanıtı: Yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa destekleyeceğiz

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a başörtüsü yanıtı: Yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa destekleyeceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü konusunda verdikleri kanun teklifi için Anayasa değişikliğini işaret eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Twitter'dan yanıt verdi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin başörtüsü konusunda verdiği kanun teklifi için Anayasa'yı işaret eden ve grup toplantısında kendine yüklenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "Bu kullandığın zehirli dili de artık bırak, çok çirkin bir üslubun var" diye seslendi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye için iyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Senin yasakçı zihniyetine rağmen, özgürlükler getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız.

Bu kullandığın zehirli dili de artık bırak, çok çirkin bir üslubun var. Türkiye için iyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Senin yasakçı zihniyetine rağmen, özgürlükler getirmeye çalışıyoruz."

Erdoğan, bugünkü grup toplantısında konuyla ilgili şöyle demişti:

"Önceki akşam geç saatlerde CHP Genel Başkanı yaptıkları bir açıklama ile, bizim ömrümüzü verdiği mücadele neticesinde adım adım çözdüğümüz başörtüsü meselesiyle ilgili güya günah çıkarıyor, güya yeni bir teklif getiriyor. Gerçi dün açıkladıkları kanun teklifiyle, önceki akşam atıp tuttukları arasında dağlar kadar fark var. Ama yine de biz söz üzerinden gidelim.

Bu zatın niye böyle bir teklifle ortaya çıktığını anlamakta zorlandık. Çünkü biz bu konuyu her alanda ülke gündeminden çıkardık: Üniversitelerde, kamuda, özel sektörde, hakiminden savcısında, akademisyenine, subayından polisine böyle bir mesele var mı? Hayır. Türkiye bir dönem Meclis'e başörtüsü ile girdiği için kürsüden, ey CHP senin düşünce baban, kürsüden haddi bildirilmeye davet edilen milletvekilleri görmüştür. Siz de bunları alkışlamışsınız. Bugün milletvekillerimizde veya diğer seçilmişlerle ilgili böyle bir sıkıntı var mı? Hayır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar