Erdoğan'ın başörtüsü çıkışına CHP'den ilk yanıt

Erdoğan'ın başörtüsü çıkışına CHP'den ilk yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP'nin verdiği başörtüsü kanun teklifi konusunda Anayasa değişikliğine işaret etmesi tartışma yarattı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel "Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak" dedi.

Artı Gerçek - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun duyurduğu başörtüsü kanun teklifine karşılık "Samimiyse gelin çözümü yasa değil, anayasa düzeyinde sağlayalım" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. "Desteklememek için Anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar" diyen Özel, "Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!" ifadelerini kullandı.

Twitter hesabından açıklama yapan Özel, "Meclis'e sunduğumuz kanun teklifimiz AKP'de rahatsızlık yarattı. Desteklememek için Anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar. Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!" dedi.

Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP'ye ve lideri Kılıçdaroğlu'na seslenerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Eğer dürüstsen şayet bu zat en temel bir hak olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminden çıkarmakta samimiyse gelin çözümü yasa değil, anayasa düzeyinde sağlayalım. Bu konuda elimizde Cumhur İttifakı olarak başlattığımız girişimle bir irade de mevcut. AK Parti ve MHP olarak o dönemde hazırladığımız anayasa değişikliği teklifini bu hususta aksi yönde düzenleme yapılamayacağı açık kaydıyla birlikte yeniden çıkartalım. Çünkü bugün Meclis'te yasayla verilen hakkında yarın başka bir Meclis denkleminde alınabilmesi mümkündür. Meseleyi anayasa düzeyine taşıdığımızda kolay yürüyemeyeceği için daha sağlam bir iş çıkmış olacaktır. Adam gibi adamsan gel bunu böyle yapalım." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar