Kulis: İmamoğlu Divan Başkanlığı teklifini kabul etti

Kulis: İmamoğlu Divan Başkanlığı teklifini kabul etti
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Divan Başkanlığı teklifini kabul etti. İmamoğlu’nun Özgür Özel ile bir görüşme yapacağı da belirtiliyor.

Seda TAŞKIN


ANKARA - CHP’nin 4-5 Kasım’da gerçekleşecek 38. Olağan Büyük Kurultayı’na sayılı günler kala parti çalışmalarını hızlandırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün sabah saatlerinde Ankara’da Ahlatlıbel Tesisleri’nde bir görüşme gerçekleştirdi. Parti kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre Kılıçdaroğlu’nu İmamoğlu’na divan başkanlığını yürütmesini istedi, İmamoğlu teklifi kabul etti.

İmamoğlu’nun teklifi kabul etmesinin ardından bazı partililerle durum değerlendirmesi yaptı. İmamoğlu’nun Özgür Özel ile bir görüşme yapacağı da belirtiliyor.

ÖZGÜR ÖZEL: EN ÇOK BİZLERİ MEMNUN EDER

Bugün Zonguldak İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında konuşan Özel, “Sayın Genel Başkan’ın konuyu bizimle de istişare edeceğini söyledi arkadaşlar. Böyle bir şey olursa kararı Ekrem Bey’e bırakmak üzere elbette olumlu bakarız” diye konuştu.

Birkaç gündür bu konuyla ilgili bilgiler geldiğini belirten Özel, "Bana resmi olmayan şekilde, bu konuya nasıl bakacağımızla ilgili bir düşünce sorulur oldu. İmamoğlu’nun divan başkanı olması en çok bizleri memnun eder. İmamoğlu’nun divan başkanı olması noktasında bir teklif gelirse, kararı kendisi verecektir" açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar