‘Arınç PKK ve FETÖ’sever’

‘Arınç PKK ve FETÖ’sever’
MHP'den Bülent Arınç'a çok sert yanıt: PKK ve FETÖ muhibi.

HABER MERKEZİ - MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Eski Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ı, FETÖ’yü aklamaya çalışmakla suçlayarak, sert tepki gösterdi. Büyükataman, Arınç için 'PKK ve FETÖ muhibi' ifadesi kullandı.

MHP’li İsmet Büyükataman, Arınç’ın "AK Parti MHP’lileşmemeli. Benim MHP’nin anladığı anlamda milliyetçiliğe itirazım var" şeklindeki sözlerine yazılı açıklamayla yanıt verdi.

Büyükataman açıklamasında şunları söyledi:

"Siyasete yeniden atılmak için MHP üzerinden gündeme gelmeye çalışan, Türk siyasi tarihinin en büyük anti kahramanı Bülent Arınç’tır ve yeni nesil siyasetçiler için ne yapılmaması gerektiği konusunda en önemli tarihi kişiliktir. Bülent Arınç katıldığı televizyon programında; ‘zırva tevil götürmez’ nev’inden açıklamalar yapmıştır… PKKsever Arınç’ın ‘Türklük şuur ve gururunu, İslam ahlak ve faziletini’ ilke edinen, şeref ve haysiyet mefhumlarının üzerine inşa edilmiş bir siyasi hareketi var eden sebepleri anlaması mümkün değildir. Milliyetçiliğimiz Türk milletiyle mana, ruh ve muhteva kazanmaktadır. PKK ve FETÖ muhibi Arınç’ın bunu idrak etmesini beklemiyoruz. Bülent Arınç 'Fethullah Gülen Hocaefendi bir deniz feneri gibi yolumuzu aydınlatıyor' diyen kişidir."

ARINÇ'IN AÇIKLAMALARI 

Bülent Arınç katıldığı Habertürk programında şunları söylemişti:

"Ben şundan çok eminim, bu 80 milyonluk kitlede belki 80 kişi haricindeki herkes Fethullah Gülen'in belki bir dini lider olarak, belki eğitim hizmetlerinin güzelliği karşısında bir sempati beslemiş olabilir. Ama o 80 kişi hariç, hiç kimse 15 Temmuz gibi bir ihaneti düşünmemiştir. 15 Temmuz'dan önceki süreçte Gülen cemaatini öven açıklamalardan dolayı FETÖ’cülük suçlaması yapılıyorsa, başımızdaki cumhurbaşkanımızdan siyasi parti liderlerine varıncaya kadar, devlet bürokrasinin en üst noktasından en alt noktasına kadar bunlar hakkında olumlu sözler sarf etmiş olan herkesi bu kefenin içine koymak lazım. Bana FETÖ'cü diyecek bir akılsız varsa bu ülkede, lütfen bunu genel manada düşünsün ki, "Bunları yüreklendirecek bir açıklama yapmıştır" sorusunun kimler karşılığı olabilir, bunları da bir aklına getirsin."

MHP’li İsmet Büyükataman’ın Bülent Arınç’a yönelik söylediği "muhip" sözcüsü, seven, sevgi besleyen, dost anlamına geliyor.

Öne Çıkanlar