Semih Yalçın'dan 'tokalaşma' yorumu: 'Yumuşama değil, mekanın sahiplerinin hatırlatılması'

Semih Yalçın'dan 'tokalaşma' yorumu: 'Yumuşama değil, mekanın sahiplerinin hatırlatılması'
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Devlet Bahçeli'nin DEM Partililerle tokalaşması ve 'barış' söylemini değerlendirdi: Taviz, yumuşama, normalleşme adımı değil, bilakis normalin maliklerinin, mekanın sahiplerinin hatırlatılmasıdır.

Artı Gerçek - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 'Bir ve Birlikte Hilale Doğru Türkiye Toplantıları'na ilişkin yaptığı yazılı açıklama yayınladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Meclis açılışında DEM Parti sıralarına gelerek tokalaşmasını ve sonrasında da "ülkemizde barışı sağlamak lazım" yönündeki sözlerini de değerlendiren Yalçın, yaşananları yumuşama ya da normalleşme değil 'mekanın sahiplerinin hatırlatılması' olarak nitelendirdi ve şöyle dedi:

"Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin son günlerde bazı siyasi partilerin temsilcilerine karşı sergilediği yapıcı tavır, dışarıda büyüklüğünü daima hissettiren ülkemizin içeride de bir birlik bütünlük resmi vermesi konusunda duyduğu haklı zaruretin bir neticesidir. Sayın Devlet Bahçeli'nin uzattığı el, bin yıllık kardeşlik hukukunu, bir arada yaşama azmini sürdürme arzusunun izharıdır. Genel Başkanımızın uzattığı el, yaşadığımız coğrafyada milli egemenliğini sahibini de bilenlere, bilmeyenlere, inkar edenlere anımsatmaktadır. Sayın Genel Başkanımızın hamlesi, bir taviz, yumuşama, normalleşme adımı değil, bilakis normalin maliklerinin, mekanın sahiplerinin hatırlatılmasıdır."

'ZAAF İŞARETİ DEĞİL DEVLETİN BÜYÜKLÜĞÜ'

Türkiye'nin ve bölgenin zor bir dönemden geçtiğini belirten Yalçın, "MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli de bu gerçeği dikkate almıştır. Bu adım, aciz veya zaaf işareti değil, aksine devletin büyüklüğünün ve celadetinin göstergesi, MHP'nin de kendine olan güveninin nişanesidir. Dem, demlenme ve iktidar hayalleri kurma demi değildir. Devir, ayrışma, kamplaşma, kutuplaşma devri değildir. Zira emperyalizmin bölgedeki son taşeronu İsrail'in bölgedeki faaliyetleri, Türkiye'nin güvenliğini ve bölgesel çıkarlarını tehdit etmektedir." ifadelerini kullandı. (AA)

Öne Çıkanlar