Soylu'nun hedef göstermesinin ardından saldırıya uğrayan Barış Atay'a destek

Soylu'nun hedef göstermesinin ardından saldırıya uğrayan Barış Atay'a destek
Siyasi partiler, milletvekilleri ve yurttaşlar saldırıya uğrayan TİP Milletvekili Barış Atay'a dayanışma mesajını iletti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedef göstermesinin ardından İstanbul Kadıköy'de 5 kişilik bir grubun saldırısına uğrayan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay'a siyasi partiler ve sosyal medya kullanıcılarından dayanışma mesajı geldi.

    

TİP tarafından yapılan açıklamada ise Atay'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve yarın bir basın açıklaması yapılacağı belirtildi.

    

Saldırının ardından sosyal medyada başlatılan #BarışAtayYalnızDeğildir etiketine destek mesajları atıldı.

SİYASİ PARTİLERDEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Halkların Demokratik Partisi tarafından yapılan açıklamada, "TİP Milletvekili Barış Atay’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldıranların kimliği henüz belirsiz olabilir ancak hedef gösterenler, talimat verenler gayet açık! Halkın vekillerini böyle yıldırabileceklerini sananlar yanıtlarını elbet alacaktır" denildi.

ESP de sosyal medya hesabından bir dayanışma mesajı yayınlayarak, "Barış Atay'a yapılan saldırının talimatı dün İç Savaş Bakanı Soylu tarafından verilmiştir. Ancak değişen bir şey olmamıştır. Atay hala halkın vekili, Soylu hala tecavüzcülerin koruyucusu bir faşisttir. #BarisAtayYalnızDeğildir, yanındayız. Kendisine geçmiş olsun diyoruz" ifadelerini kullandı.

Halkevleri ise "İçişleri Bakanı tarafından hedef gösterilen TİP milletvekili Barış Atay saldırıya uğradı. Kendisine geçmiş olsun diyoruz. Faşizm yenilecek. Halk kazanacak" dedi.

Sol Parti tarafından yapılan açıklamada da Atay'a geçmiş olsun denildi. Açıklamada, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tehdidinin ardından dün gece Kadıköy'de saldırıya uğrayan TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Devrimci Parti ise, "Soylu talimat verdi. Çeteler saldırdı" diyerek saldırıya tepki gösterirken, "Kadına yönelik saldırılarla; devrimcileri, demokratları sindirme politikalarıyla iktidarını tahkim eden AKP-MHP faşizmi, Barış Atay'ı hedef aldı. Halkın Vekilleri Yalnız Değildir! Geçmiş olsun dileklerimizle" denildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, "Bu ülkenin İçişleri Bakanı sadece vatandaşını değil milletvekilini de hedef gösteriyor. Barış Atay’ın da ne olduğunu biliriz, sizlerin de..." sözleriyle saldırıya tepki gösterdi.

'MECLİS'TE SUSTURAMADILAR, SOKAKTAKİ ÇETELERE HEDEF GÖSTERDİLER'

Atay'a siyasi partilerin yanı sıra milletvekillerinden, hak savunucularından ve yurttaşlardan çok sayıda dayanışma mesajı atıldı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar