Barış Atay'ın saldırıya uğradığı görüntülerin tamamı ortaya çıktı

Barış Atay'ın saldırıya uğradığı görüntülerin tamamı ortaya çıktı
Görüntülerde dört kişinin Barış Atay'a saldırdığı bir kişinin de görüntü aldığı görülüyor.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay'ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedef göstermesinin ardından İstanbul Kadıköy'de uğradığı saldırının görüntülerinin tamamı ortaya çıktı.

TİP tarafından yayınlanan görüntülerde saldırıdan bir süre önce organize olduğu görülen 4 kişinin Barış Atay'ı takip edip saldırdığı görülüyor. Bu esnada elinde kamera olan 5. kişi saldırı anını videoya çekmeye başlıyor. Saldırganlar farklı yönlere dağru kaçarken cep telefonuyla kayıt yaptığı görülen kişi de diğerlerinin ardından olay yerinden ayrılıyor.

NE OLMUŞTU?

Batman'da İpek Er'e yönelik 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan tutuklandıktan bir hafta sonra tahliye edilen Musa Orhan'la ilgili bir haberi paylaşan TİP Milletvekili Barış Atay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu etiketleyerek, "Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız" demişti. Soylu, Atay'ın bu paylaşımına,  "Tecavüzcü PKK yöneticilerinin talimatıyla HDP'den milletvekili olan PKK ve DHKP-C artığı; Benden "tecavüzcü kollayıcı" olmaz da Senden tam tecavüzcü olur... Tuma’nın kollayıcısı Dikkat yakalanma..." sözleriyle yanıt vermişti. 

    

Soylu'nun hedef gösterdiği Barış Atay, aynı gece Kadıköy'de saldırıya uğramıştı. Sosyal medyada birçok siyasi parti, kitle örgütü ve yurttaşlar "Barış Atay yalnız değildir" diyerek Atay'la dayanışma göstermişti.

    

TİP tarafından yapılan açıklamada, Atay'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilmişti. Öte yandan TİP'li avukatlar, Atay'ın saldırıya uğradığı yeri net şekilde gören iş yerinin kamerasının o gece fişinin çekildiğini söylemişti.

    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar