HDP'li Beştaş'tan Demirtaş paylaşımına tepki: Kaç tane troll hesabın var? Zaten sizler birer troll'sünüz

HDP'li Beştaş'tan Demirtaş paylaşımına tepki: Kaç tane troll hesabın var? Zaten sizler birer troll'sünüz
Meclis'te basın açıklaması düzenleyen HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Demirtaş'a yönelik hakaret içerikli paylaşımlara ve Barış Atay'ın saldırıya uğramasına tepki gösterdi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, AKP Milletvekili Tamer Akkal’ın sosyal medya hesabından Selahattin Demirtaş ve ailesine yönelik hakaret içerikli paylaşımlarına tepki gösterdi. Beştaş, "Utanmadan sıkılmadan sözde özür dilemiş, ‘hesaplar karıştı, onu danışmanım atmış, ben böyle düşünmüyorum’ demiş. Kaç tane troll hesabın var? Zaten sizler birer troll'sünüz" dedi. 

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Beştaş, partisinin iki gün önce açıkladığı 'Barış Deklerasyonu’na değinerek, "Türkiye’nin acil ve büyük bir barış hareketine ihtiyacı olduğunu ilan ettik. Kürt meselesinde silah ve çatışma yöntemleri dışında diyalog ve müzakere seçeneklerini kendisinin tarihsel olarak dayattığını ve güncel olduğunu tartışmaya gerek yok. Bu ülkenin her alanda barışa, barışmaya ihtiyacı var. Bu ülkenin vatandaşları savaş toplumu içinde yaşıyor. Biz onların ektiği nefret tohumlarını biçmiyoruz fakat şunun iyi anlaşılması gerekir. Eğer Kürtler iyi değilse Türkler iyi değildir. Eğer Türkler iyi değilse Kürtler iyi değildir, iyi olamaz. Tarihten aldığımız sayısız dersin izahı bu şekildedir. Biz bugün barış dedikçe iktidar ‘savaşımızın ve bizim karşımızda diz çökün’ diyor. Biz de diyoruz ki ancak barış karşısında diz çökeriz" dedi.   

'BU NEFRET SÖYLEMİ SALDIRILARA ZEMİN HAZIRLAMAYA DEVAM EDİYOR'

Beştaş, AKP Milletvekili Tamer Akkal’ın Selahattin Demirtaş ve kızlarına sosyal medya hesabı üzerinden hakaret içerikli paylaşım yapılmasına ilişkin de tepki gösterdi.

"Bir yaratık aslında. Çünkü attığı Tweet'in insanlıkla hiçbir ilgisi olamaz. Utanmadan sıkılmadan sözde özür dilemiş, ‘hesaplar karıştı, onu danışmanım atmış, ben böyle düşünmüyorum’ demiş. Bu nasıl bir şeydir? Senin hesabını kim yönetiyor? Kaç tane troll hesabın var? Fake hesaplar mı kullanıyorsunuz?" diye soran Beştaş, şöyle devam etti:

"Biz de sosyal medya kullanıyoruz, eğer troll hesapların yoksa bu kadar alçakça dili nasıl hesaplar karıştı diye siz çıkıp savunabiliyorsunuz? Buna karşı her türlü hukuk mücadelesi yürütülecek. 7 bin 500 troll hesabın kapatıldığı Türkiye’de iktidar milletvekillerinin nasıl troll'ük yaptığını ve aslında kendilerinin de troll olduğunun kanıtıdır bu. Hesap açmanıza gerek yok, zaten sizler birer troll'sünüz. Açılacak davada, dava ehliyeti var mıdır yok mudur bilmiyorum. Bu nefret söylemi, saldırılara zemin hazırlamaya devam ediyor" dedi.

    

BARIŞ ATAY'A SALDIRI: HALK İRADESİNE YAPILAN BİR SALDIRI

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay’a yönelik saldırı hakkında konuşan Beştaş, "İçişleri Bakanı hedef gösterdi. Biz bu manzarayı Hrant Dink, Tahir Elçi’den biliyoruz. Aynı İçişleri Bakanı, 24 Haziran seçimlerinden sonra Pervin Buldan’ı arayarak tehdit etme cüretini göstermiş bir bakandır. Bu toplumsal kutuplaşma ve nefreti artırmanın yoludur. Devleti çete devletine dönüştürmek istiyor. Kimsenin can güvenliği yoktur. Barış Atay’a yapılan saldırı meşrulaştırmaya çalışılıyor. Halk iradesine yapılan bu saldırıya karşı daha açık bir irade ve tutum bekliyoruz" dedi.

    

TUMA ÇELİK: 'AMA' VE 'FAKAT' İLE HAREKET ETMEYİZ

Beştaş, cinsel istismar ve saldırı iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması için komisyon toplantıları devam eden Tuma Çelik hakkında şunları söyledi:

"Tuma Çelik için çok konuşmamayı tercih ettik, komisyon önünde soruşturması ve yargılaması devam edecek meselede kadını korumak için susmayı tercih ettik. AKP iktidarı bunu saldırı aracı haline getirdi. Tuma Çelik ya da kim olursa olsun iddialara ilişkin tutumumuz nettir, tartışmasızdır. Asla kadına yönelik şiddet ve istismarda ‘ama ve fakat’ ile hareket etmeyiz. Kaldı ki Tuma Çelik, ihraç edildi. Partimizle ilgisi yoktur. Bu konuda tutumumuz net, şeffaf olması karşısında onlar partimize saldırı planlamaktadırlar. İçişleri Bakanı, Musa Orhan’ı korurken Tuma Çelik üzerinden Musa Orhan’ı koruduğunu ilan etmekten de çekinmiyor. Bu iğrençlikler karşısında sessiz kalmayın, eleştirinizi yapın, kadın düşmanlarını rahat bırakmayın, enselerinde olacağız, kararlı şekilde yürüyeceğiz. Karma Komisyonu, bir alt komisyon oluşturuldu. O alt komisyondaki rapor, daha bize ulaşmadan basında yazıldı. Komisyon raporu gizlidir, paylaşılmaz. Amaç, HDP’ye saldırmak, bu mesele üzerinden itibar zedelemek. Burada HDP’ye zarar veremezler. Kadın özgürlüğü konusunda en son söz söyleyecek kurum iktidardır. Biz kadının yanındayız. Tutumumuzu da ifade ettik. 'Dokunulmazlık kalksın, yargılansın' dedik. Kadın hakları üzerinden saldırarak size ekmek çıkmaz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar