Vali Gül, okullardaki hijyen sorunu için yardıma gelen belediyeyi suçladı: Belgeli yanıt geldi

Vali Gül, okullardaki hijyen sorunu için yardıma gelen belediyeyi suçladı: Belgeli yanıt geldi
İstanbul Valisi Davut Gül, okullardaki hijyen sorunu için harekete geçen Şişli Belediyesi'ni "devleti acz içinde göstermekle" suçladı. Vali Gül'e, Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'dan belgeli yanıt geldi.

Artı Gerçek - AKP'nin 'tasarruf tedbirleri' gerekçesiyle attığı adımlar nedeniyle okullarda başlayan hijyen krizi sürüyor. Personeli bulunmayan okullarda temizlik öğretmenler ve veliler tarafından karşılanıyor.

Bu nedenle CHP yönetimindeki belediyeler harekete geçince iktidardan tepkiler geliyor. Şişli Belediye Meclisi kararıyla ‘Okul Temizlik Şefliği’, talep edilmesi halinde ilçedeki tüm okullara temizlik hizmeti verecekti. Şişli Belediyesi 27 Eylül'den itibaren tüm okullara temizlik ve hijyen malzemesi de sağlamaya başladı.

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Şişli'deki tüm okullarımıza, Temizlik Şefliğimiz'den talep edilmesi durumunda temizlik hizmeti desteği sağlamaya hazırız. Yine Şişli’deki tüm okullarımıza bugünden itibaren, temizlik malzemesi desteği de sağlamaya başladık” dedi.

VALİ GÜL TOPA GİRDİ

İstanbul Valisi Davut Gül, X hesabından yaptığı açıklamada, Şahan'a şu ifadelerle karşı çıktı: "Bir kamu yöneticisi olarak görev yaptığım süre içerisinde siyasi tartışmalara girmemeye azami özen gösterdim - göstermekteyim. Ancak Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın 'Devlet yetmiyor, kurumlar çöktü, izin versinler okulları temizleyeceğiz' şeklindeki açıklamaları, siyasi polemikten ziyade devletimizi ve devletimizin kurumlarını acz içinde gösterme amacı taşıdığını değerlendirdiğim için bu açıklamayı yapma gereği hissettim.

İstanbul’umuzda toplam 3.963 ilk ve orta dereceli okul bulunuyor. Bu okullarımızda çeşitli statülerde toplam 18.465 temizlik personeli görev yapmaktadır. Bu personelin tüm özlük hakları, kamu kaynaklarından karşılanmaktadır. Temizlik yapmak istiyorlarsa, pislikten geçilmeyen arka sokaklardan başlayabilirler. Çok paraları varsa, yıllardır ödemedikleri borçlarını ödeyebilirler. Kendi asli işlerini yaptıktan sonra diğer kamu hizmetlerine ya da öğrencilerimize destek vermek isterlerse bir protokol dahilinde tamamına destek de olabilirler."

ŞAHAN'DAN FOTOĞRAFLI YANIT

Şahan'dan Vali Gül'e yanıt gecikmedi.

Okul temizliği yapan velilerin fotoğrafını paylaşan Şahan, şu ifadeleri kullandı:

"Sizden takdir beklerken sitem duymak bizi üzdü. Ben de seçilmiş bir kamu yöneticisi olarak belirtmek isterim ki, milli eğitimimiz de belediyelerimiz de devletin kurumlarıdır. Hepimizin amacı evlatlarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim görmelerini sağlamaktır. Sizi bilgilendirmemiş olabilirler fakat bu fotoğraf, Şişli’de velilerin temizlik yaptığı bir okuldan… Biz kamu hizmetinin nasıl verildiğini görmek için yurttaşımıza bakıyoruz. Yurttaş, devletin aynasıdır. Bu fotoğrafla gördüğümüz ise okulu temizlemek zorunda kalan velilerdir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar