Zeydan Karalar'dan Cumhur İttifakı'na: 'Bana bu kadar iş bırakmasaydınız, 30 yıl siz yönettiniz'

Zeydan Karalar'dan Cumhur İttifakı'na: 'Bana bu kadar iş bırakmasaydınız, 30 yıl siz yönettiniz'
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin beş yıllık stratejik planı onaylandı. İktidarın eleştirilerine yanıtlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Bu kadar iş bırakmasaydınız bana. 30 sene Cumhur İttifakı, MHP ve başka bir parti yönetti" dedi.

ADANA - Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ekim ayı son oturumunda belediyenin beş yıllık stratejik planı görüşüldü. MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ ve AKP Grup Başkan Vekili Abdullah Avcı hazırlanan planı eleştirerek yetersiz olduğunu savundu.

'BELEDİYE BİZDEN ÖNCE ALT GEÇİT Mİ YAPTI?'

Eleştirilere yanıt veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Belediye bizden önce alt geçit yaptı mı? Yapmadı. Beş bulvar yaptık, olmayan şeyleri yaptık. Güney Kuşak Bulvarı Projesini niye konuşmuyorsunuz? Ağzınıza dolanmış yağmur suları diye. 20 tane yağmur suyu tahliye hattı yaptık. Yapacak bir yerimiz kaldı. Onu da yapacağız. Hükümet bu yılın bütçesinde sosyal yardımı 2.5 kat artırdı. Bundan ne anlarsınız? Yoksulluk arttı. Ülkede bir yoksullaşma var demek. Biz ilk aşevini açtık ücretsiz yemek dağıtıyoruz. Stratejik planda ön gördüklerimizi yapacağız" diye konuştu.

'BELEDİYEYİ 30 YIL SİZ YÖNETTİNİZ'

Pandemi, deprem gibi ağır koşullara rağmen birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Karalar, "Bu kadar iş bırakmasaydınız bana. 30 sene Cumhur İttifakı, Milliyetçi Hareket Partisi ya da başka bir parti yönetti Adana’yı. Cumhuriyet Halk Partisi yoktu, ben de yoktum. Bu kadar iş yüklemeseydiniz ben daha iyi olurdum. Ben muhalefetin 'sen bu işi iyi yaptım, seni kutluyorum' demesini beklemiyorum zaten" dedi.

Yapılan oylama stratejik plan oy birliğiyle kabul edildi.

Öne Çıkanlar