Gündem dışı (mı?)

Teşkilatın önemli destekçilerinden biri de Hüseyin Hacıoğlu’nun “abi”si Metin Külünk.

Biliyorsunuz geçenlerde İstanbul’un fethi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun öncülüğünde görkemli törenlerle kutlandı. Havai fişekler atıldı, onlarca kuş öldü, İstanbullular verilen coşkuyla yeni fetihler planlamaya başladı, ecdat torunları ata mirasından arta kalanları nasıl yağmalayacaklarını hesaplamaya başladı filan...

Yalnız Fetih coşkusu da kesmemiş. Şimdi 500 yıldır çan çalmayan Ayasofya’yı fethedip çan sesinden kurtaracaklarmış! Konu bu değildi de, ben de fethin vahşi cazibesine kapılıp sürüklendim azıcık. 

Neyse, işte o günlerde Ekrem İmamoğlu bir dizi etkinlik kapsamında Fatih Sultan Mehmet’in türbesini ziyaret etti. Birden akmedya ve sosyal medya trolleri bir karelik görüntü ile İmamoğlu’na saldırmaya başladı. Sebep: Elleri arkada gezme saygısızlığı! Türbenin önünden asker selamıyla geçmesi iyi olurdu tabii. Aklına gelmemiş demek. Tek sorun bu zannetmeyin, meğer bir de üstüne türbeye tekme atmış! Ayakkabıyla da girmiş olabilirdi... Peki görüntü var mı? Acele etmeyin, "görüntü haftaya cumaya". Yani "sen misin fetih polemiğini elimizden alan. Ne güzel üstünde günlerce tepinecektik" hali.  

İmamoğlu ne yapsa yaranamıyor. Değdiğini düşünüyor mu bilmem, sonuçta hedeflediği fetihçi kitle, biz değiliz. Ama bitti mi, bitmedi. Sıradakine geçelim.

Ellerinde Türk bayrağı bir grup da İstanbul Belediyesi’nin önünde bitti ve İmamoğlu’nun bu büyük "saygısızlığı" için protesto gösterisi yaptı. Bu grup Milli Beka Hareketi’ndenmiş.

Adlarını ilk kez duydum. Oysa Ekşi Sözlük’te Kasım 2019 tarihli entry'de ilginç bir tanıklık (düzeltilmeden) yer almış:

"akp ve mhp'nin ortaklaşa oluşturmuş oldukları oldukça örgütlü bir teşkilattır. belki fazla gündeme gelmiyorlar ya da gelmek istemiyorlar. hafife alınacak bir teşkilat değil. daha çok doğu ve güneydoğu'da orgutlenmislerdir. geçen bu teşkilatın ilçe başkanına denk geldim. kendisi oldukça lüks model bir bmw araba ile geziyordu. toplantıdan çıktığını falan anlatıyordu. fazla detaya girmek istemedim. vergilerimizle oldukça lüks takılıyordu. heralde vatanı kurtarmak için çareler arıyordu.."

Akmedyanın "Beka Hareketi Teşkilatı" adıyla andığı teşkilatın başkanı Murat Şahin, Aksaray İl Başkanı Arif Apari, onursal başkanları da Hüseyin Hacıoğlu.  

Hüseyin Hacıoğlu ismi yabancı gelmemiştir, çoğunuza. Hani Ekrem İmamoğlu seçildiğinde "İmamoğlu’nu başkan olarak tanımıyorum" diyen  İSPARK eski müdürü. Bir de Sedat Peker’le çekilmiş fotoğraflarını hatırlayabilirsiniz. Ama ayrıntılar pek yer almamıştı. 

Oysa Sedat Peker "Milli Beka Hareketi Sayın Genel Başkanı kıymetli kardeşim Murat Şahin ve hareketin Onursal Başkanı olan kıymetli kardeşim Hüseyin Hacıoğlu bazı kunduzların, şahsım hakkında yapmaya çalıştıkları olumsuz algı hareketine karşılık evime yapmış oldukları destek ziyaretinin fotoğrafı" diye açıklamış.

Erciyes TV ve KAY TV ortak yayınında konuk edilen bu mühim şahsiyetler çok ilginç bilgiler paylaşıyorlar. 2018’de yerel seçimlerden 8 ay önce kurulmuş. 2019’daki açıklamalarına bakılırsa 15 ülkede, 52 ilde örgütlenmişler. Genel Merkezleri Ankara. Bir milyona yakın üyeleri olduğunu iddia ediyorlar.

Başkanları Murat Şahin’in açıklamalarına bakılırsa iki reisleri; Erdoğan ve Bahçeli’den aldıkları güçle, Kuvayi Milliye ruhunu ayağa kaldıracaklar ama İslam sancağını da semada dalgalandıracaklar! Osmanlı ruhunu gençliğe entegre etmek için sahaya inmişler. İstanbul’dan "payitaht" olarak söz ediyor.

Ve bir kez daha "2023"le karşılaşıyoruz.  Murat Şahin "Biz 2023’e kadar uyumayacağız. 7/24 nöbetteyiz" diyor. Çünkü 5 ayrı parti, Cumhur İttifakı’na saldırarak milli bekayı tehdit ediyorlarmış. Bu söylem tanıdık gelmiştir.

Teşkilatın Aksaray İl Başkanı Arif Apari halen devlet memuru. Özel İdare İlköğretim Okulu Müdürü olan Apari’nin bir siyasi hareketin içinde olması yasalara aykırı. Ama yasa bu, istediğine uyar, istemediğine uymaz…

Teşkilatın önemli destekçilerinden biri de Hüseyin Hacıoğlu’nun "abi"si Metin Külünk. Külünk teşkilatın düzenlediği konferansta konuşmacı. Konu başlığına dikkatinizi çekerim: "Hedef Kızıl Elma - Hedef 2023" 

2023’ün önemini bir kez yazmıştım ama her taşın altından çıktığına göre, çok daha derinlemesine işlenmesi gereken bir konu olduğu açık.

Külünk AKP eski milletvekili ama hâlâ parti teşkilatlanmasında önemli bir işlevi var. Özellikle yurt dışında. Metin Külünk'ün Alman medyasında polis baskınları ve örgütlü suçlarla anılan Osmanen Germania (Almanyalı Osmanlılar) adlı çeteye bir çok kez para verdiği, bu paralarla ateşli silahlar alındığı  iddia edildi. 

DW, Alman ikinci televizyon kanalında yayınlanan "Frontal 21" programı ve Stuttgarter Nachrichten gazetesinde yer alan haberlerde, söz konusu iddianın Alman güvenlik birimlerinin yaptığı teknik takip ve dinlemeye dayandığı ifade edildi.

Milli Beka teşkilatının iktidar güçleriyle  ilişkisine dair başka pek çok emare var. Murat Şahin’in sosyal medya hesabından attığı (olduğu gibi aktarıldı) mesajda kimler yok ki:

"Enver Yıldırım şirketler grubu yönetim kurulu başkanı Enver Yıldırım kardeşim, İçişleri Bakanlığı Müşaviri Burak Gültekin kardeşim, Milli Beka Siyasi işler komisyon başkanı Genel Başkan yardımcımız Feryat Gökdoğan kardeşim, Milli Beka Hareketi Genel Koordinatörümüz Serdar Erkol kardeşim, Ağrı Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Acar kardeşim, Marmara Ağrılılar Federasyonu başkanı Mehmet Taşdemir kardeşim, Pendik Belediyesi Meclis üyesi İdris Binici kardeşim ile birlik ve beraberlik toplantısı gerçekleştirdik."

Google’de Milli Beka Hareketi’nin izini sürerken karşıma bir kez daha Metin Külünk ve 2023 çıktı. Balıkesir’de Ayyıldız Hedef 2023 Derneği varmış ve Külünk burada da "Milli Mücadele" başlıklı bir konferans vermiş. 

Bugün ayrıntılarda dolaştım. Bu ‘ayrıntıların’ gündem dışı olup olmadığına siz karar verin artık.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi