Babacan yeni partinin ilkelerini açıkladı: İşte açıklamasının şifreleri…

HDP ile görüşme trafiğimiz ciddi olacak. Diyalog yolları kapandığı için Kürt meselesinde ilerleme olmadı. Birlikte veya HDP’nin önerisiyle yeni bir yol haritası gündeme gelebilir.

Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl sonra yaşadıklarını tekrar görüyor.
Rahmetli Necmettin Erbakan ile yollarını ayırıp, "Yenilikçi" diye AKP’yi kurduysa, şimdi aynısını Ali Babacan yapıyor. 18 yılda ne Erdoğan, ne de kullandığı dil değişti. Kendisi yapınca değişim, yenilik, aynısını başka siyasetçi yapınca, ihanet.
Neyse…
Gelelim Erdoğan’ın kabusu Abdullah Gül destekli Ali Babacan’a…
Ali Babacan 17 yıl hizmet ettiği partisinden geçen ay ayrılmıştı. Bayram öncesi yazılı bir açıklama yaptı.
Yazılı açıklamanın şifrelerine bakacağız.

YENİ PARTİLERDEN KULİSLER
Öncesinde kulis bilgiler.
İlki Ahmet Davutoğlu cephesinden.
Davutoğlu’nun kuracağı partinin tarihi belli değil.
Davutoğlu’na yakın isimlerden Selçuk Özdağ: Tarih vermek şu an için doğru değil. Sayın Davutoğlu ve arkadaşlarımız, çok kararlı şekilde çalışıyor" dedi.
Özdağ, tarih vermedi ama bence yıl sonuna kalmadan parti kurulur. İzlenimim o.
Ali Babacan’ın kuracağı partinin ise en erken 2019 yılının aralık ayı sonu.
Şu şerhi de katalım. Olası baskın seçim kararı çıkmazsa, bu tarihler konuşuluyor.

 

MEDYA BASKISI ARTACAK
AK troller, Babacan’ın kuracağı partiye saldırılarını arttırdı, daha da arttıracak.
Medya baskısını büyütecek.
Aralık ayı sonuna kadar Ali Babacan’ın partisine özellikle eski AKP’lilerin isminin katılacağını yazacaklar. Amaç, parti kurulmadan; "Bunlar eski AKP’li. Değişen bir şey olmaz" diyecekler.
Ki gerçekten de şu an mevcut aktif siyasette yer alan veya eski AKP’lilerden çok büyük bir talep var.
Tabii ki Erdoğan, bu parti içine de Truva Atları koymak isteyecek.
Gelelim Ali Babacan ve Abdullah Gül’ün şifrelerle gizli yazılı açıklamasına:
Sanki etliye sütlüye karışmayan bir açıklama gibi, ama değil.
İçinde birçok partinin ittifak ortağı olarak yer vermediği HDP’ye çok net mesaj var.
Satır satır ilke olarak tarif edilen açıklamanın ayrıntılarına bakalım. Kulis bilgilerle birlikte tabii.

ERDOĞAN GİBİ KUTUPLAŞTIRMAYACAĞIZ
Ali Babacan:

"En önemli çalışma ilkelerimizden birisi katılımcılık ilkesidir. Geçen ay yaptığım açıklamadan sonra çok sayıda vatandaşımız bu sürece katkı verme iradesini beyan etti, heyecan ve birikimleri ile çalışmalarımıza şimdiden değer katmaya başladı. Arzu ettiğimiz temsil gücü yüksek ve geniş kadroyu kısa bir zamanda oluşturmayı hedeflemekteyiz.
Yani…
İlk ilke, katılımcılık. Ayrıştırmayacağız, kutuplaştırmayacağız. "Eyy" demeyeceğiz.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ HDP İLE KONUŞACAĞIZ
Ali Babacan:
Çoğulcu demokrasi ilkemizin gereği olarak bu süreç toplumumuzun her kesiminden gelecek öneriler açık olacaktır. Diyaloğu esas almak ve hep birlikte çalışmak zorundayız. Kapsayıcı çözümlere ancak bu şekilde ulaşabileceğimize inanıyoruz."
Yani…
HDP ile görüşme trafiğimiz ciddi olacak. Diyalog yolları kapandığı için Kürt meselesinde ilerleme olmadı. Birlikte veya HDP’nin önerisiyle yeni bir yol haritası gündeme gelebilir.
Kesinlikle beraber çalışıp bu konuyu ele alacağız. Bu görüşme trafiği içinde, diğer partilerin de görüşlerine başvuracağız.
 

KAZ DAĞLARI KANADALILARIN DEĞİL
Ali Babacan:
Dünyada popülizm akımlarının evrensel ilke ve değerleri tahrip ettiği, ekonomik ve finansal istikrarın tehdit altında olduğu, çevreyle ilgili sorunların göz ardı edildiği bir dönemde, bizim başlatmış olduğumuz bu çalışmalar sadece ülkemizde değil, çok daha geniş bir coğrafyada da ilgiyle takip edilmektedir."
Yani…
Şu an gündemde olan Kanadalı şirkete peşkeş çekilen, Kaz Dağları ve diğer çevre konularına karşı duracağız.

MERKEZ BANKASI DAMAT ALBAYRAK’IN ÇİFTLİĞİ DEĞİL
Ali Babacan:
İnsan hakları ve özgürlükler konusunda en yüksek standartları hedeflemek, ileri demokrasi için ısrarla çalışmak, hukukun üstünlüğü ilkesini tavizsiz bir şekilde savunmak, itibarlı kurumları ve kuralları esas alan bir ekonomi politikası uygulamak, çevreyi korumada güçlü bir irade ortaya koymak ülkemiz için yeniden önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Yani…
Hukukun, özgürlüklerin yerle bir edildiği dönemde üstüne bir de tümüyle bağımsız olması gereken Merkez Bankası’nın siyasetten uzak bir yapıya kavuşması için çalışmak gerek. Damat Berat Albayrak’ın, liyakat ve itibara önem vermeden Merkez Bankası’na yaptığı atamanın faturası yüksek olur. Bu ekonomi politikasını bozar. Bunu düzelteceğiz.

KÜRT OYLARINA TALİBİZ
Ali Babacan:
Biz toplumumuzun hür, müreffeh, mutlu ve barış içinde yaşayan bir toplum olmasını istiyoruz. Halkımızın ve özellikle de gençlerimizin geleceğe umutla ve güvenle bakmalarını arzu ediyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için çalışmayı da siyasi ve toplumsal sorumluluğumuzun bir gereği olarak görüyoruz.

Başlatmış olduğumuz çalışmalarla ilgili önümüzdeki dönemde de kamuoyumuzu bilgilendirmeye devam edeceğiz. İnancımız odur ki, samimiyetle çalıştığımızda ve ortak aklın gereğini yaptığımızda ülkemizin çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Bu vesileyle, yaklaşmakta olan Kurban Bayramınızı kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum"

Yani…
Partimiz henüz kurulmadı ama göreceksiniz, toplumun her kesimine hitap edeceğiz. "Barış" dediği için tutuklanmayan kitlelerin oylarına talibiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi