Fenerbahçe Başakşehir engelini 4 golle geçti

Erteleme maçında Fenerbahçe Başakşehir’i 4-0’la geçerken zorlanmadı, futboluyla da beğeni topladı. Sarı Lacivertliler resmi maçlarda bu sezon 13. maçlarını da kazanmış oldular.

Sezonun ilk bölümünde zirvenin şekillenmesi, erteleme maçlarının tamamlanmasıyla ortaya çıkmaya başladı. Fenerbahçe’nin Başakşehir sınavına kadar oynanan maçlar sonrası Beşiktaş ve Trabzonspor’un zamana ihtiyacı olduğu, A.Demirspor ve Ç.Rizespor’un Anadolu’nun bu sezonki renkli takımları olduğu görülüyor. Böylece şimdilik zirve yarışında Fenerbahçe ile Galatasaray olacak gibi. Sarı Lacivertliler bir adım önde olmanın avantajını yitirmemek üzere Başakşehir’i Kadıköy’de ağırladılar.
Maç günü İstanbul’da batıdan gelen şiddetli yağış ve sel haberleri maç saatine kadar yoğunlaştı. Ama şu bir gerçek ki, hava şartları ne olursa olsun, Fenerbahçe taraftarı kendi havasına girdikçe takımını da yalnız bırakmıyor. Hafta içiymiş, yağmur yağacakmış… Bunlar 12 numaraya engel olmuyor! Maç saatinde o yağmur Kadıköy’de ‘Fenerbahçe golleri’ olarak yağdı…

Sarı Lacivertliler tüm resmi maçlarını kazanarak yola devam ederken, İsmail Kartal hocanın takımla her geçen gün uyumu dikkat çekiyor. Sistemini de takıma oturtmaya başladı. Rotasyonlarda, takımı yıpratmak isteyenler ne kadar algı yaparsa yapsınlar, sahaya çıkanlar bir maç öncesi oynamamış da olsalar son derece iştahlı oluyorlar…

FENERBAHÇE BÖYLE OYNARSA İŞİ KOLAY

Lig için alışılmış 11 geldi karşımıza. Sadece sakatlığı nedeniyle kadroda olmayan Osayi eksikti… Ferdi’nin sağa, Oosterwolde’nin sola çekilmesiyle formül hazırdı…
Fenerbahçe’nin bu sezon iştahlı başladığı maçlarda işi kolay oluyor. Başakşehir bu iştahı 3 dakika ancak durdurabildi. Sonrasında Fenerbahçe fırtınası başladı. İlk yarıda atılan 3 gol, 6 korner ve kaçan pozisyonlar her şeyi anlatıyordu: Fenerbahçe böyle oynarsa işi kolay olur…

İlk yarıda Djiku, Duarte (kk) ve Szymanski ile açılan perde sonrası Fenerbahçe’nin istekli ve baskılı oyun anlayışı değişmedi. Sahne Szymanski’nin golü ile kapanırken tribünlerden gelen sesler, atılanlar kadar sergilenen futbola olan memnuniyeti de fazlasıyla hissettiriyordu.
Bu dönem Sarı Lacivertliler üst üste çok maç oynuyorlar. Geniş kadro bunu kaldırıyor ama daha önemlisi takım giderek birbirini daha iyi tanıyor, sistemi daha kolay sergiliyorlar.
Sistemi hayata geçiren İsmail Kartal gidişatın başrol ismi olarak alkışı fazlasıyla hak ediyor…
Başkan Ali Koç da kuşkusuz yıllardır istenilen kalitede kadroyu nihayet yaratmanın keyfi içerisindedir. Ama bu tablo bazı oluşumları Fenerbahçe’ye karşı harekete geçirebilir. Bundan sonra en dikkat etmesi gereken konu bu olacaktır!

Hakem Zorbay Küçük - İrfan Can aşkı dün akşam da hayata geçti. Maçın ilk sarı kartını İrfan Can gördü. Bunu neden yazdın derseniz, arşive bakıp geçen sezonki Trabzonspor ve Başakşehir maçlarını hatırlayın… İkili arasında ilginç bir bağ var!
Hafta sonu Rizespor maçı var… 2 başarılı teknik adamın randevusu keyifli bir maçın sinyalini veriyor…


Deniz Derinsu: 1968 İstanbul doğumlu. Saint Joseph Fransız Lisesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Basın Yayıncılık bölümü mezunu. Cumhuriyet ve Sabah gazetelerinde uzun yıllar spor muhabirliği ve yazarlığı yaptı. 2011 yılından beri çeşitli internet siteleri, TV programları ve dergilerde spor yazarlığını sürdürüyor. Evli, 1 kız çocuk babası.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Deniz Derinsu Arşivi