Miçotakis: Ukrayna’ya Leopard 2 tanklarımızı göndermeyeceğiz

Miçotakis: Ukrayna’ya Leopard 2 tanklarımızı göndermeyeceğiz
Yayınlanma:
A+ A-
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ellerindeki Leopard 2 tanklarını Ukrayna’ya göndermeyeceklerini açıkladı.

Artı Gerçek - Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Japonya ziyaretinde Ukrayna'ya Leopard 2 tanklarını vermeyeceklerini açıkladı.

Miçotakis, Nikkei Asia gazetesine açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“Ukrayna’ya, zırhlı piyade araçları gibi büyük askeri yardım sağladık ama Leopard 2 tanklarını vermeyeceğiz, çünkü şu basit sebepten dolayı, savunma stratejimiz için kesinlikle bu tanklara ihtiyacımız var. Ukrayna’yı desteklemek istiyoruz, ancak savunma gücümüz pahasına değil.”

Avrupa Birliği üyesi bazı ülkeler, Ukrayna’ya tank göndermeye hazır olduklarını açıklamıştı. Leopard tankları Almanya, Polonya ve Finlandiya’nın yanı sıra İspanya, Yunanistan ve Danimarka’nın de elinde bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar