Bakan Bozdağ'dan 'çocuk istismarı' açıklaması: Hak yerini bulsun diye konuşmuyorum

Bakan Bozdağ'dan 'çocuk istismarı' açıklaması: Hak yerini bulsun diye konuşmuyorum
Bakan Bozdağ, 'tarikatta çocuk istismarı'yla ilgili açıklamasında, "Adalet Bakanı olarak ben her davada bir açıklama yaparsam o zaman adaletin terazisi nasıl dosdoğru tartacak?" dedi. 'Hak yerini bulsun diye' konuşmadığını söyledi.

Artı Gerçek- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsü ile ilgili kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, Hiranur Vakfı'nın odağında olduğu altı yaşından itibaren cinsel istismara maruz kalan kadınla ilgili kendisine yöneltilen soruya karşılık şöyle konuştu:

"Üzeri örtülen, kapatılan bir şey yok, bu işi ortaya çıkaran zaten yargıdır. Yargı bu konuda gereğini takdir edip değerlendiriyor. Yargının yerine geçecek, yargıya emir ve talimat verecek bir pozisyon bende yok. Hiç kimsede de olmaması lazım" dedi.

Bozdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

'HAK YERİNİ BULSUN DİYE BEN KONUŞMUYORUM'

"Zaman zaman eleştirilere muhatap oluyoruz. Bir dava oluyor, "Adalet Bakanı nerede" Adalet Bakanı olarak ben her davada bir açıklama yaparsam o zaman adaletin terazisi nasıl dosdoğru tartacak? "Yargı bağımsız ve tarafsız karar versin" diye konuşmuyorum. Yoksa benim de her konuda söyleyecek bir sürü sözüm var; ama bulunduğum konum itibariyle, "adalet terazisinin ayarı bozulmasın, yargının bağımsız ve tarafsız işleyişi halel görmesin, adalet yerini bulsun, hak yerini bulsun" diye ben konuşmuyorum.

'ÇOCUKLARIN CİNSEL İSTİSMARI İNSANLIK SUÇUDUR'

Çocukların cinsel istismarı, din, ahlak, hukuk, kültür dahil bizim mukaddes saydığımız her değeri ayaklar altına almak, çiğnemektir. Çocukların cinsel istismarı bir insanlık suçudur. Bunun karşılığı da elbette bizim hukukumuzda vardır. Hukuk böyle bir iddia gündeme geldiği zaman dosya, delil, taraflar, iddia, savunma, her şeyi değerlendirir. Kararını ona göre verir. Ben hakim değilim. Ben savcı değilim. Kararı verecek yargıdır, mağdur şikayette bulunmuş. Cumhuriyet savcılığı soruşturma yapmış iddianamesini düzenlemiş, davasını açmış. Mahkeme, iddianameyi kabul etmiş, duruşma gününü vermiş, hukuk işliyor. Yargılama sonunda da maddi hakikat bütün yönleriyle ortaya çıkacaktır. Hukuka, güvenmek, hukukun sağlıklı işleyişine güvenmek bizim için önemlidir. Önemli olan hukukun işlenmesidir. Üzeri örtülen kapatılan bir şey yok, bu işi ortaya çıkaran zaten yargıdır. Yargı bu konuda gereğini takdir edip değerlendiriyor. Onu yargının yerine geçerek yargıya emir ve talimat verecek bir pozisyon bende yok. Hiç kimsede de olmaması lazım. Önemli olan hukukun sağlıklı ve usule, yasaya uygun işlemesidir." (DHA)

Öne Çıkanlar