ABD Genelkurmay Başkanı Milley özür diledi: Orada olmamalıydım

ABD Genelkurmay Başkanı Milley özür diledi: Orada olmamalıydım
Mark Milley, Beyaz Saray önündeki protestocuların gaz ve plastik mermilerle dağıtılmasının ardından Trump'la birlikte İncil'le yürüyüp kilisede poz verilmesine katıldığı içim özür diledi.

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Başkan Donald Trump'ın, siyahi George Floyd'un öldürülmesini protesto etmek amacıyla Beyaz Saray önünde toplanan kitleye gaz sıktırarak kiliseye gidip elinde İncil'le poz vermesi ile ilgili özür diledi. Milley, "Orada olmamalıydım. O anda o ortamdaki varlığım, ordunun iç siyasete müdahil olduğu algısı yarattı" dedi.

The New York Times gazetesinin haberine göre Ulusal Savuna Üniversitesi'ne hitap için önceden kaydedilmiş bir video gönderen Genelkurmay Başkanı Mark Milley, protestolar sırasında Trump'la birlikte yürümesinin hata olduğunu söyledi.

"Görevlendirilmiş üniformalı bir subay olarak ders çıkardığım bir hata oldu" ifadesini kullanan Milley "Orada olmamalıydım. O anda o ortamdaki varlığım, ordunun iç siyasete müdahil olduğu algısı yarattı." dedi.

 

ABD'yi saran ve küresel çapta yayılan protestolara neden olan polisin silahsız siyahi yurttaşı boğarak öldürmesiyle ilgili "George Floyd'un anlamsız ve acımasızca öldürülmesi konusunda kızgın olduğunu" söyleyen Genelkurmay Başkanı, Trump'ın federal ordu birliklerinin protestoları bastırmak için ülke çapında konuşlandırılması yönündeki önerilerine karşı olduğunu yineledi.

İncil yürüyüşü ve kilise önünde poza eşlik eden Savunma Bakanı Mark Esper de o gün kiliseye gidileceğini bilmediğini söylemişti. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar